אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

פסטה שמנת בטטה

מתכון לפסטה ברוטב שמנת בטטה וצ’ילי

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

4 מנות

שיתוף המתכון

כשאומרים לי וולנטיין דיי ומחפשים אוכל רומנטי, אני ישר חושבת על אוכל איטלקי. הפסטות, הפיצות, הבצקים- הכל מתקשר לי לרומנטיקה חסרת תקנה. לכן בספיישל הוולנטיין של פלפלת בחרתי את הרוטב פסטה המנצח שלי. אני מכינה אותו בכל ארוחה רומנטית. הטוויסט שלו מגיע עם הצ’ילי שמשתלב פשוט מושלם עם השמנת. בתיאבון ותאהבו המון!

מרכיבים:

  • 1 חבילת פסטה מכל סוג (500 גרם)
  • 1 בטטה בינונית
  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ”ל)
  • 1 שן שום כתושה
  • 2-4 כפות רוטב צ’ילי מתוק (תלוי בכם)
  • חצי כוס מים
  • פלפל, מלח
  • 50 גרם גבינת פרמז’ן מגוררת (לקישוט)
  • בצל ירוק (לא חובה)

אופן הכנה:

  1. תחילה נקלף את הבטטה ונחתוך אותה לשתיים.
  2. את החצי הראשון לקוביות קטנות שאותן נניח על תבנית מכוסה בנייר אפייה, נצפה במעט שמן זית ונכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך חצי שעה בערך. קוביות הבטטה צריכות להיות אפויות אך לא עד הסוף, כדי שלא יתפרקו לאחר מכן בבישול.
  3. את החצי השני נחתוך לחתיכות גדולות יחסית ונבשל בסיר עם מים רותחים עד לריכוך מוחלט. נעביר אותם למסננת ונשאיר בצד לבנתיים.
  4. בסיר או מחבת עם שוליים רחבים נחמם שמנת מתוקה, נוסיף שן שום כתושה וחצי כוס מים.
  5. כעת, את הבטטה שבישלנו נכניס אל תוך הרוטב ובעזרת מועך פירה, נמעך את הבטטה לפירה בתוך השמנת.
  6. נוסיף מלח פלפל וגם את רוטב הצ’ילי המתוק ונמשיך לבשל על אש נמוכה.
  7. את קוביות הבטטה שהוצאנו מהתנור אפשר להוסיף כעת אל הרוטב.
  8. במקביל ולקראת סיום הכנת הרוטב, נכין את הפסטה לפי ההוראות. את הפסטה הרותחת נעביר ישירות מסיר המים אל סיר הרוטב. או לחילופין נניח בצלחת וניצוק מעל את הרוטב. מומלץ להגיש עם בצל ירוק קצוץ וגבינת פרמז’ן מגוררת.

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן