אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

חזה עוף במילוי פטריות ובצל

מתכון לחזה עוף במילוי פטריות ובצל וברוטב שזיף רימון

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

שיתוף המתכון

את המתכון הזה אכלתי בילדותי הרבה ועם השנים הוא קצת נעלם מחיי. לאחרונה נזכרתי בו והחלטתי שאני חייבת לשחזר אותו עם קצת טוויסט שיהפוך אותו טעים יותר. זאת אחלה דרך להפוך את החזה עוף הפשוט למתוחכם ומזמין.

מרכיבים:

  • 1 קילו חזה עוף פרוס (שניצל)
  • 2 בצלים בינונים
  • חבילת פטריות שמפניון
  • כפית כורכום
  • כפית תיבול ‘על האש’ \ תבלין גריל (לא חובה, מומלץ)
  • חצי כפית פפריקה מתוקה
  • שמן זית לטיגון ושימון

לרוטב:

  • חצי בקבוק רוטב שזיף-רימון (יד מרדכי)
  • 2 שיני שום כתושות
  • חצי כוס מים

אופן הכנה:

  1. נתחיל מהמילוי: נפרוס את הבצל לרצועות ואת הפטריות נפרוס דק. נחמם על מחבת גדולה 2 כפות שמן זית ונטגן את הבצל והפטריות. נוסיף להם את הכורכום, תבלין על האש, פפריקה ומעט מלח ופלפל. נכבה את האש ונניח בצד.
  2. על קרש חיתוך נניח את חתיכות החזה ועם פטיש שניצל נדפוק אותן כדי לדקק אותן מעט, תהליך שיסייע לנו לגלגל את חזה העוף בצורה טובה יותר.
  3. ניקח כף גדולה מהמלית ונניח בקצה של כל חתיכת חזה עוף. נגלגל את חזה העוף ונסגור את הקצה עם קיסמים.
  4. נחמם מחבת גריל גדולה ונשמן אותה מעט. ניקח את חתיכות חזה העוף ואת הקצה שסגור בקיסם נניח על מחבת הגריל החמה. המטרה היא לקשור את הקצה של חזה העוף המגולגל באמצעות החום והחלבון שחזה העוף מוציא. בשלב הזה מומלץ להשאיר את הקיסמים, לא יקרה להם כלום במחבת.
  5. ניקח תבנית פיירקס \ תבנית אלומיניום וניצוק לתוכן את רוטב השזיף רימון, שיני שום כתושות ומים. נניח בתוכן את חתיכות חזה העוף ונכסה בנייר כסף.
  6. לתנור שחומם מראש ל180 מעלות בחום בינוני נכניס את התבנית למשך 20 דקות. כעבור 20 דקות נסיר את נייר הכסף ונעלה את חום התנור ל200 מעלות למשך 5 דקות, זאת כדי לתת השחמה קלה לחזה עוף.

 

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן