מתכון לפוטטוס – תפוחי אדמה פריכים בתנור

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

4 מנות

שיתוף המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

הם פריכים ממש מבחוץ ורכים מאוד מבפנים… תפוחי אדמה שלא תפסיקו לאכול עטופים בהמון תבלינים. מכינים אותם ב5 דקות ואחרי חצי שעה הם מוכנים לזלילה!

מרכיבים:

  • 5 תפוחי אדמה בינוניים
  • כפית תבלין על האש \ תבלין גריל (אל תוותרו על התבלין הזה, הוא עושה את כל הטעם!)
  • חצי כפית אורגנו יבש
  • חצי כפית אבקת שום כתוש
  • חצי כפית פפריקה מתוקה
  • מלח גס
  • פלפל שחור
  • 4\3 כוס שמן זית

אופן הכנה:

  1. את תפוחי האדמה נרחוץ טוב ונחתוך אותם לפלחים בצורת משולשים. נכניס את כל תפוחי האדמה החתוכים לקערה גדולה
  2. אל תוך הקערה נוסיף את התבלינים ואת שמן הזית. נערבב היטב את תפוחי האדמה עם התבלינים ונדאג שכל תפוחי האדמה מצופים שמן זית
  3. ניתן לתפוחי האדמה לנוח רבע שעה עם כל התבלינים
  4. על גבי תבנית עם נייר אפייה נניח את כל תפוחי האדמה המתובלים ומעליהם ניצוק את שמן הזית שנותר בקערה. נאפה בתנור שחומם מראש ל220 מעלות למשך 25 דקות או עד להזהבה מוחלטת שלהם. תפוחי האדמה אמורים לקבל גוון זהוב עמוק ואפילו להשחים מעט בצדדים אך בפנים להישאר רכים.
  • מומלץ לאכול מיד
  • מומלץ להגיש לצד מטבל מיונז שום

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן