אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found
עגבניות מיובשות

מתכון לעגבניות שרי מיובשות בתנור

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

צנצנת גדולה

שיתוף המתכון

עגבניות שרי מיובשות עם שמן זית, שום ובזיליקום- מתכון קל ויוצא מעדן שישדרג כל מנה!

כל כך קל להכין בבית עגבניות מיובשות, ויוצא כל כך טעים! אין כמו להכין בבית. בפעם הראשונה שהכנתי הצטערתי שלא הכפלתי כמויות. יצא כל כך טעים ונחטף כמו סוכריות! על פרוסת לחם יחד עם פסטו וגבינה מעל- יוצא פשוט מעדן. העגבניות מצטמקות בתנור, לכן אני אני ממליצה להכפיל כמויות וכך יהיה מספיק כדי לשלב בכריכים, פוקאצ’ות, סלטים, ופסטות או אפילו להכניס לצנצנות ולחלק כמתנה טעימה לאהובים. 

תהנו!

מרכיבים:

  • 2 ק”ג עגבניות שרי
  • מלח (לפזר מעל העגבניות)
  • אורגנו מיובש (לא חובה)
  • 7-8 שיני שום מקולפות וחתוכות לחצאים
  • עלי בזיליקום (או כל תיבול אהוב)
  • שמן זית
  • צנצנת זכוכית

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-120 מעלות.
  2. שוטפים וחותכים את העגבניות שרי לחצי ומניחים על גבי נייר אפייה, כאשר פנים העגבנייה כלפי מעלה.
  3. מפזרים מעל מלח ועלי אורגנו מיובשים או כל תיבול אחר שאוהבים (אני הוספתי תערובת עלים איטלקית שהייתה לי).
  4. מכניסים את התבנית לתנור ואופים למשך 3-4 שעות לפחות, עד שהעגבניות יתייבשו ויצטמקו (להיזהר שלא יישרפו).
  5. מצננים עד לטמפרטורת החדר. מעבירים את העגבניות לצנצנת נקייה וביניהן מכניסים את פרוסות שיני השום ועלי בזיליקום הטריים. שופכים שמן זית עד כיסוי העגבניות ונהנים מהריח הנפלא מכל ביס!

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
קבל התראות
עדכן על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

פטריות ממולאות בשר ברוטב

אחד הסירים החגיגיים והמפתיעים, שילוב של פטריות עם בשר ברוטב מתקתק של בצלים וערמונים שאתם

אוסובוקו ובצלים ממולאים

אחד הסירים היותר טעימים שפשוט לא תפסיקו לאכול ממנו! השילוב של הבשר הרך עם הבצלים

נתח בריסקט עם ירקות שורש

אני יודעת שיש מלא מתכונים חגיגיים עכשיו, אבל את הנתח הזה אתם חייבים בשולחן שלכם!

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן