אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found
כרוב ממולא

מתכון לכרוב ממולא

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

20 ממולאים

שיתוף המתכון

פעם איש חכם אמר לי: “ממולאים זה החיים”! צודק….

אין כמו ממולאים. אני אוהבת ממולאים בכל מיני צורות ומרקמים, גם כשהם מבצק וגם כשהם מירקות. אחד האהובים עליי בהם הוא הכרוב הממולא. הנה לכם מתכון לכרוב ממולא עם המון טעמים ורוטב אדום עשיר.

מרכיבים:

  • 1 כרוב בגודל בינוני
  • 800 גרם בשר טחון
  • 1 בצל קצוץ
  • כוס אורז
  • חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
  • חצי כף פפריקה מתוקה
  • חצי כף פפריקה חריפה
  • 2 שיני שום כתושות
  • חצי כף כורכום
  • חצי כף תבלין בהרט (לא חובה)
  • מלח, פלפל
  • לרוטב:

  • 1 קופסה עגבניות מרוסקות
  • 1 כוס מים
  • בצל קצוץ
  • שמן לטיגון
  • מלח, פלפל
  • פפריקה מתוקה וחריפה
  • 2 שיני שום כתושות
  • חצי כף סוכר

אופן הכנה:

  1. נתחיל מהכנת הכרוב: כדי להפריד את עלי הכרוב בקלות השיטה הנוחה ביותר לדעתי, היא להניח את הכרוב כמו שהוא בתוך סיר גדול עם מים רותחים ולבשל אותו ככה בער 45 דקות עד שהוא מחליף את צבעו והופך בהיר יותר.
  2. כאשר הכרוב מחליף את צבעו, נוציא אותו מהסיר ונפריד את העלים. נניח אותם בצד על משטח העבודה.
  3. המילוי: תחילה, נבשל את האורז חצי בישול. על כוס אורז נשים כוס וחצי מים, נניח את האורז בסיר עם המים, נחכה לרתיחה, ננמיך את האש ונחכה 10 דקות עד שהאורז מוכן אך לא עד הסוף לחלוטין.
  4. בסיר רחב נקצוץ בצל ונטגן אותו עם 2 כפות שמן. נוסיף לסיר את הבשר ונטגן אותו עד שצבעו ישתנה והוא יהפוך מבושל. נוסיף לסיר את האורז, את התבלינים ונמשיך לערבב מספר דקות להטמעת הטעמים.
  5. כעת נתחיל בהרכבת הכרוב: על משטח העבודה נפרוס בכל פעם עלה כרוב ובעזרת סכין או עם פרק כף היד, נמעך את ה’וורידים’ של הכרוב כך שהוא יהיה כמה שיותר שטוח ונוח לגילגול.
  6. על כל עלה נניח מלית ונגלגל כך שנכניס את הצדדים פנימה ונגלגל היטב.
  7. כאשר כל עלי הכרוב מולאו, נתחיל בהכנת הרוטב: בסיר בו בישלנו את המילוי נטגן בצל, נוסיף עגבניות מרוסקות, מים ותבלינים. נחכה לרתיחה וננמיך את האש נוסיף את הכרוב בצורה מסודרת אל הרוטב. נדאג שהרוטב מכסה את הכרוב, אפשר להשתמש בכף.
  8. נבשל את הכרוב ברוטב במשך 45 דקות לפחות. נצנן טיפה ונאכל. בתיאבון!
  • אם נשאר לכם מהמילוי, הוסיפו אותו אל הסיר עם הרוטב. אין כמו לאכול את המילוי
  • עלי הכרוב שנשארו: הרבה מהכרוב למעשה לא נשאר בשימוש כי הוא נקרע וכדומה לכן אני ממליצה להשתמש בו כתחתית לסיר הרוטב וכך תמנעו הידבקות של הכרוב הממולא אל הסיר. הכרוב ברוטב טעים אחר כך לנשנוש
  • הסיר נשמר עד 5 ימים במקרר

שיתוף המתכון

דירוג ממוצע 4.8 / 5. כמות דירוגים 70

עדיין לא דירגו את הכתבה / מתכון, דרגו אותו :)

קבל התראות
עדכן על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

פנזרוטי

השמן כבר מוכן לחנוכה, אז אם בא לכם לקבל את האורחים עם מאפה מלוח לפתיחה

פנקייק מושלם

בכל שבת אצלנו יש נוהל שבת! בלילה מהירה ופנקייקים מושלמים ומפנקים. כל אחד בוחר את

תבשיל אוסובוקו חגיגי

התבשיל הכי חגיגי שיהיה על שולחן החג שלכם, נתח אוסובוקו מרשים שמתבשל ביין אדום ביחד

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן