אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found
עוגיות ריבה של סבתא דרורה

מתכון לעוגיות ריבה של סבתא דרורה

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

35 עוגיות

שיתוף המתכון

הגיע הזמן לכתוב כאן על סבתא דרורה האהובה שלי!
סבתא דרורה היא דמות להערצה והאישה שלימדה אותי להיות מי שאני. סבתא דרורה היא לוחמת אמיתית ואת הסיפור שלה אולי אספר כאן מתישהו, כשיהיה לכולנו הרבה זמן… היא גם בשלנית מדהימה שהכינה לי את המנות הכי פשוטות וטובות שאכלתי וכנראה גם אוכל כל חיי. לקראת פורים הכנתי עוגיות ריבה של סבתא דרורה וזה זכות להכין אותן ולשתף אתכם במתכון שסבתוש כתבה. הן יהיו חלק ממשלוחי המנות שלי וכדאי לכם לצרף אותן למתכונים של העוגיות הנצחיות אצלכם במטבח. עוגיות פשוטות ומושלמות, כמו סבתא דרורה.

מרכיבים:

  • 250 גרם קמח
  • 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 100 גרם סוכר
  • קורט מלח
  • 1 ביצה
  • גרידת קליפת לימון 1
  • למילוי: כל ריבה שאתם אוהבים

אופן הכנה:

  1. במתכון של סבתא דרורה מכינים את הבצק ביד, כמו פעם. אני מעדיפה להכין אותו במעבד המזון עם להב פלדה. אם תרצו להכין בשיטה של סבתא דרורה המתכון המלא מופיע בתמונות. אל מעבד המזון נכניס קמח וחמאה קרה חתוכה לקוביות ונעבד בפולסים קצרים עד קבלת תערובת פירורית. נוסיף סוכר, קורט מלח וגרידת לימון. נערבב בעוד כמה פולסים קצרים עד לערבוב מוחלט
  2. נוסיף את הביצה ונפעיל את המעבד לזמן קצר רק עד שיווצר בצק. נוציא את הבצק למשטח העבודה, ונשטח לצורת דסקית. נסגור את הבצק בניילון נצמד ונכניס למקרר לקירור של חצי שעה (אפשר גם יותר, אין בעיה שהבצק ינוח במקרר עד שתחליטו לעבוד איתו)
  3. נוציא את הבצק למשטח עבודה מקומח וניצור ארבעה נחשים מוארכים. נחתוך לחתיכות באורך 1.5-2 ס”מ וניצור כדורים קטנים. בכל אחד מהכדורים ניצור שקע בעזרת האצבע.
  4. בעזרת כפית או שקית זילוף נמלא את השקעים שיצרנו בריבה. נאפה את העוגיות בחום של 170 מעלות למשך 10-13 דקות בערך. העוגיות צריכות להפוך לצבע זהב בהיר מאוד ועדין מאוד.
  5. מצננים היטב ומפזרים אבקת סוכר

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
קבל התראות
עדכן על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

פטריות ממולאות בשר ברוטב

אחד הסירים החגיגיים והמפתיעים, שילוב של פטריות עם בשר ברוטב מתקתק של בצלים וערמונים שאתם

אוסובוקו ובצלים ממולאים

אחד הסירים היותר טעימים שפשוט לא תפסיקו לאכול ממנו! השילוב של הבשר הרך עם הבצלים

נתח בריסקט עם ירקות שורש

אני יודעת שיש מלא מתכונים חגיגיים עכשיו, אבל את הנתח הזה אתם חייבים בשולחן שלכם!

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן