אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found
בטטה מוקרמת בתנור

מתכון לבטטה מדורה מוקרמת עם רוטב צ’דר, שבועות

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

2 מנות

שיתוף המתכון

מכירים את התפוח אדמה המוקרם והמושלם שקונים בקניון? אז תדמיינו כזה, רק בבטטה! מזמן חלמתי להכין את הבטטה בצורה כזאת ול”ג בעומר דחף אותי למשימה… אז שימו לב: בטטה צלויה בתנור כמו במדורה, מעליה רוטב שמנת פטריות, גבינת פרמז’ן וקשקבל ומעל כל זה רוטב צ’דר עשיר. שלמות!

מרכיבים:

  • 2 בטטות
  • 1 מיכל שמנת לבישול (אני השתמשתי ב10%)
  • חבילת פטריות שמפיניון
  • כפית אבקת מרק פטריות
  • 50 גרם חמאה
  • 50 גרם גבינת קשקבל
  • 50 גרם גבינת פרמז’ן
  • 100 גרם גבינת צ’דר כתומה
  • כף קמח
  • מעט שמן זית
  • מלח, פלפל
  • אגוז מוסקט

אופן הכנה:

  1. נחמם את התנור ל250 מעלות למצב טורבו
  2. נשטוף היטב את הבטטות עם הקליפה וננקה אותה ממש טוב. נייבש את הבטטות ונניח אותן על נייר אפיה וניצוק מעל מעט שמן זית, מלח (ממליצה על מלח ים אטלנטי) ומעט פלפל. נכניס את הבטטות בשלמותן לתנור למשך לפחות שעה או עד שהבטטות מקבלות גוון שחום כהה מבחוץ. במהלך האפייה נהפוך את הבטטה כך שתיצלה מכל הצדדים. כאשר הבטטה תסיים להיצלות נשאיר את התנור חם
  3. בזמן שהבטטות בתנור נחמם במחבת חמאה, נוסיף את הפטריות ונטגן אותן עד שהן משנות את צבען. נוסיף חצי מיכל שמנת, אבקת מרק פטריות, מלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט. נערבב היטב נביא לרתיחה ונכבה את האש
  4. בסיר נפרד נחמם את מחצית השמנת לבישול, נוסיף כף קמח ואת גבינת הצ’דר, נערבב היטב עד להמסה ונראה שהשמנת הופכת לצבע כתום. נכבה את האש ונניח בצד
  5. נרכיב את המנה: נוציא את הבטטה (מומלץ להשאיר אותה בתנור כי היא תכף חוזרת אליו), נפתח אותה לאורכה אך לא עד הסוף כך שהבטטה תישאר מחוברת. נוציא מחצית מהבטטה לקערה בצד, נערבב עם מלח ופלפל ונחזיר אל תוך הבטטה. מעל ניצוק את רוטב שמנת פטריות, גבינת פרמז’ן וקשקבל ונכניס לתנור למשך 5 דקות עד להמסה מוחלטת
  6. מעל הבטטה ניצוק את רוטב הצ’דר ונגיש
  • מומלץ להגיש עם בצל ירוק
  • ניתן להחליף את הגבינות לגבינות אחרות שאתם אוהבים
  • מומלץ להגיש מיד

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
קבל התראות
עדכן על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

אוסובוקו ובצלים ממולאים

אחד הסירים היותר טעימים שפשוט לא תפסיקו לאכול ממנו! השילוב של הבשר הרך עם הבצלים

נתח בריסקט עם ירקות שורש

אני יודעת שיש מלא מתכונים חגיגיים עכשיו, אבל את הנתח הזה אתם חייבים בשולחן שלכם!

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן