מתכון לפולנטה רכה כמו במסעדה

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

4 מנות

שיתוף המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

פולנטה… איזה מנה מפנקת ותמיד נראת כל כך מסובכת להכנה! כזו שיש רק במסעדות ושאי אפשר להכין אותה בבית. אבל וואלה, זה יותר פשוט מהרבה הרבה דברים אחרים. קבלו מתכון לפולנטה רכה שלא תצליחו להפסיק לאכול

מרכיבים:

  • 1 כוס חלב
  • 1 כוס שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 2 כוסות מים
  • 4\3 כוס קמח תירס דק
  • חצי כוס גרגירי תירס מקופסה \ קפואים
  • 50 גרם גבינת פרמז'ן
  • מלח, פלפל
  • 80 גרם חמאה
  • 2 סלסילות פטריות מסוג פורטבלו ושמפיניון

אופן הכנה:

  1. נחמם לחום בינוני מחבת ונכניס אליה 30 גרם חמאה. נוסיף את שני סוגי הפטריות שחתכנו ונטגן עד שהפטריות מתרככות. נכבה את האש ונניח בצד
  2. אל סיר בגודל בינוני נכניס חלב, מים שמנת וחמאה ונביא לרתיחה. בינתיים בעזרת בלנדר או מכשיר נינג'ה נטחן את גרעיני התירס אך לא דק מדי. חשוב שישאר בהם טיפה מרקם כך נשיג את התוצאה הרצויה
  3. אל הסיר בו רתחו הנוזלים נוסיף לאט לאט ותוך בחישה מתמדת את קמח התירס. נמשיך לערבב היטב ואחרי בערך 10-12 דקות התערובת תתחיל להתקשות מעט. נוסיף את גרעיני התירס שטחנו ונמשיך לערבב היטב עוד 10 דקות לפחות. תוך כדי הבחישה, הפולנטה תתחיל להתקשות מעט אך עדיין תישאר רכה. זה הזמן לכבות את האש, להוסיף מלח פלפל ופרמז'ן ונערבב היטב.
  4. במקביל, נחזיר את הפטריות אל האש ונחמם אותן מעט
  5. נגיש את הפולנטה עם הפטריות מעל ומעט גבינת פרמז'ן מגורדת מעל

טיפים:

  • אפשר לשנות את תוספת הפטריות לכל תוספת אחרת שמתאימה לפולנטה: תרד חלוט, עגבניות שרי, אספרגוס, שעועית ירוקה
  • מומלץ להגיש את הפולנטה מיד אחרת היא תתקשה

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן