מתכון לעוגת שזיפים בחושה וקלה להכנה

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

תבנית קוטר 22

שיתוף המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

את העוגה הזאת מכינים בחמש דקות הכנה, בקערה אחת ובלי הרבה מאמץ. הטעם שלה מושלם! היא תלך מעולה גם עם אפרסקים.. עוגה בחושה קלה ומושלמת

מרכיבים:

לעוגה:

  • 300 גרם קמח
  • כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 150 גרם חמאה
  • שקית אבקת אפייה
  • גביע שמנת חמוצה
  • כפית תמצית וניל

לטופינג:

  • 4-5 שזיפים חתוכים
  • כף ברנדי
  • כפית סוכר
  • כפית קינמון
  • כף קמח

אופן הכנה:

  1. נחמם תנור ל180 מעלות בחום עליון תחתון
  2. את השזיפים נחתוך לחצאים \ לפרוסות. בקערה נערבב את כל מצרכי הטופינג מלבד הקמח ונכניס את השזיפים הפרוסים לקערה עם מצרכי הטופינג
  3. אל קערת המיקסר עם וו גיטרה נכניס את החומרים הרטובים: חמאה, שמנת חמוצה, תמצית וניל, ביצים וסוכר. נפעיל את המיקסר עד שנוצרת בלילה חלקה
  4. נוסיף את הקערה את הקמח ואבקת האפייה ונמשיך לערבל עד שנוצרת עיסה חלקה ללא גושים. העיסה צריכה להיות מעט דביקה
  5. נמרח חמאה על דפנות ותחתית תבנית הקפיץ ונכניס לתוכה את הבלילה. נפזר כף קמח למעלה כדי למנוע שקיעה של השזיפים. נסדר את השזיפים מעל העוגה.
  6. נכניס את העוגה לאפייה ל50-60 דקות בתנור או עד להזהבה. נבדוק בעזרת קיסם אם העוגה מוכנה. הקיסם צריך לצאת מעט לח
  • מומלץ לצנן את העוגה היטב לפני ההגשה
  • מומלץ להגיש עם אבקת סוכר
  • העוגה נשמרת היטב בכלי סגור עד 5 ימים

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן