אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון לבייגלה ירושלמי: הדבר האמיתי

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

12 יחידות

שיתוף המתכון

מי כאן לא טעם בייגלה ירושלמי בחייו והטעם של הלחם הטרי המפוצץ שומשום נתקע לו בפה? הנה לכם הזדמנות להכין בייגלה ירושלמי מקורי, ביתי, טעים ובאמת קל להכנה.

מרכיבים:

לבצק:

  • קילו קמח
  • 3 כפיות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 4\1 כוס שמן
  • כף מלח
  • 3-3.5 כוסות מים פושרים

לציפוי:

  • שקית שומשום \ זעתר
  • חלב \ מים

אופן הכנה:

  1. מערבבים את כל חומרי הבצק בקערה גדולה. אני ממליצה לנפות את הקמח תחילה, מה שמעניק לבצק אווריריות וגמישות. את המלח מוסיפים בסוף ולאחר שהתחלתם ללוש את כל חומרי הבצק. את הבצק ניתן להכין במיקסר עם וו לישה או ביד. הלישה ביד תיקח יותר זמן, אך למי שאוהב כמוני לחוש את הבצק זה יכול להיות פתרון מעולה אם אין לכם מיקסר.
  2. לאחר שלשנו את הבצק עד להיווצרות מרקם חלק נניח את הבצק בקערה משומנת להתפחה למשך שעה לפחות או עד להכפלת הנפח
  3. מוציאים מהבצק את האוויר ומחלקים לכדורים שווים. כדי ליצור את החור בבייגלה, לוקחים כל כדור ויוצרים חור באמצע באמצעות הידיים, מרחיבים את החור עד לצורה הרצויה. כעת נוצרה לנו צורת הבייגלה.
  4. במקביל, בקערה גדולה מחממים כוס חלב עם כוס מים / רק מים אם תרצו גרסה לא חלבית ומכבים את האש. החלב צריך להיות חם אך לא רותח. בקערה נפרדת מניחים שומשום
  5.  לוקחים כל בייגלה וטובלים למשך פחות מדקה בסיר עם החלב והמים,מוציאים את הבייגלה ישירות לקערת השומשום, מצפים את הבייגלה מכל הצדדים ומניחים בתבנית עם נייר אפייה. כעת צורת הבצק זזה מעט אך אל תדאגו, באפייה הם מקבלים את צורתם המדויקת והרצויה. ובכלל, הבייגלה לא צריך להיות זהה או מדויק- זה הרי כל היופי שבו
  6. כדי שהחור באמצע הבייגלה לא ייסגר בעת האפייה כתוצאה מהתפיחה, על גבי תבנית האפייה נרחיב את החור של הבייגלה יותר.
  7. נמתין 20 דקות שהבייגלה יקבלו את ההתפחה השנייה, רצוי לכסות את הבייגלה במגבת.
  8. מכניסים לתנור שחומם מראש למשך 25-40 דקות על 180 מעלות. מצננים מעט וטורפים!

הערות:

  • ניתן לצפות את הבצק בזעתר, פרג או כל דבר אחר שאתם אוהבים.
  • מומלץ לצנן את הבייגלה מעט לאחר שהוא יוצא מהתנור.
  • ניתן להחליף את החלב במים לקבלת מתכון פרווה
  • אם אתם לא מגישים את הבייגלה מיד, ניתן לקרר אותו ולחמם לאחר מכן חצי דקה במיקרוגל

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
קבל התראות
עדכן על
guest
2 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
מירב

האם אפשר להכין אותו עם קמח כוסמין 80 אחוז במקום הלבן או להחליף חלק ממנו?

המתכונים האחרונים בבלוג

אוסובוקו ובצלים ממולאים

אחד הסירים היותר טעימים שפשוט לא תפסיקו לאכול ממנו! השילוב של הבשר הרך עם הבצלים

נתח בריסקט עם ירקות שורש

אני יודעת שיש מלא מתכונים חגיגיים עכשיו, אבל את הנתח הזה אתם חייבים בשולחן שלכם!

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן