מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס מושחתות

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

15 עוגיות

שיתוף המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

כבר הרבה זמן אני מתכננת להכין עוגיות שוקולד צ'יפס שוקולדיות במיוחד, נמסות ושמנמנות. תכינו כמות כפולה אי אפשר להפסיק לנשנש את העוגיות האלו.

מרכיבים:

  • 3 כוסות קמח
  • 200 גרם חמאה מומסת
  • חצי כוס סוכר לבן
  • חצי כוס סוכר חום (אפשר גם דמררה)
  • 2 ביצים גדולות
  • חצי כפית סודה לשתייה
  • חצי כפית אבקת אפייה
  • כפית תמצית וניל
  • 200-300 גרם שוקולד מריר קצוץ (לא דק מדי, לפי מידת המתיקות שתבחרו), ניתן לשלב שוקולד מריר ושוקולד לבן
  • חצי כפית מלח

אופן הכנה:

  1. אל קערת המיקסר עם וו גיטרה נכניס סוכר, חמאה, ביצים, תמצית וניל ונקציף מעט.
  2. בקערה נפרדת נערבב את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח. נכניס לקערת המיקסר את קערת היבשים ונערבב טוב עד להטמעה מוחלטת
  3. נכניס את השוקולד הקצוץ ונערבב מעט עד שהשוקולד יגיע לכל בצק העוגיות
  4. נתחיל ליצור כדורים: עדיף להכין את העיגולים בגודל בינוני, בערך 50 גרם כל כדור. את הכדורים נניח על תבנית עם נייר אפייה ונכניס להקפאה למשך שעה.
  5. כעבור שעה נעביר את הכדורים ישירות מהמקפיא את התנור ונאפה 20 דקות בחום 180 מעלות.
  6. העוגיות טעימות חמות אך לדעתי טעימות יותר ביום למחרת.

רוצים להישאר מעודכנים במתכונים החדשים?

עקבו אחרי באינסטוש או הורידו את האפליקציה

דילוג לתוכן