מתכון לתבשיל עוף, תפוחי אדמה ואפונה בסיר אחד

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

שיתוף המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

ארוחת צהריים מושלמת עם עוף, תפוחי אדמה וירק שתסגור לכם פינה. הכל בסיר אחד, כמו שאני אוהבת ומתכון שמכינים מהר מהר.

מרכיבים:

  • קילו וחצי כרעיים עוף
  • 1 בצל גדול חתוך לטבעות
  • 6 תפוחי אדמה בינוניים
  • 2 כוסות אפונה קפואה (אני השתמשתי בסנפרוסט)
  • כף משחת פפריקה חריפה \ אבקה
  • כף פפריקה מתוקה
  • חצי כף תבלין גריל \ תבלין על האש
  • חצי כפית כורכום
  • 3 שיני שום קצוצות
  • מלח, פלפל
  • כוס וחצי כוסות מים

אופן הכנה:

  1. נחמם 2 כפות שמן במחבת סיר \ רוסטר ונטגן בצל. נוסיף את השום הקצוץ, והעוף. נצלה את העוף משני הצדדים עד להשחמה ונוציא אותו לקערה.
  2. נקלוף ונחתוך את תפוחי האדמה לקוביות ונוסיף לסיר החם ונערבב קלות. במקבילף נשטוף את האפונה הקפואה מתחת למים במסננת ונסנן את המים.
  3. נוסיף את האפונה לסיר ונערבב ביחד עם תפוחי האדמה. בשלב הזה נוסיף את העוף בחזרה לסיר וננמיך את האש לאש נמוכה.
  4. נוסיף את התבלינים ואת המים עד לחצי גובה העוף (הכמות יכולה להיות יותר מכוס וחצי, תלוי בגודל הסיר)
  5. נסגור את המכסה ונבשל על אש נמוכה 45 דקות. באמצע נטעם ונתקן תיבול במידה וצריך.
  6. את הסיר עם מכסה חצי סגור נכניס לתנור שחומם מראש ל160 מעלות למשל 20 דקות, עד לצמצום הנוזלים והשחמה של החלק העליון בעוף.
  • התבשיל נשמר עד 5 ימים במקרר

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן