אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכון לקציצות בשר רכות ואווריריות

אני ממש אוהבת להכין קציצות! ולקח לי הרבה זמן להגיע למתכון מדויק לקציצות הכי רכות שתכינו, מבטיחה לכם. יש כמה טיפים חשובים שתצטרכו לעקוב אחריהם ואני מבטיחה לכם שאתם תתאהבו ברכות והאווריריות שלהן. זה המתכון המושלם שכולם יטרפו

שיתוף המתכון

מרכיבים

לקציצות

  • קילו בשר טחון עם 20% שומן
  • תפוח אדמה מגורד וסחוט מנוזלים
  • 2 ביצים
  • בצל אחד מגורד וסחוט מנוזלים
  • רבע כוס פירורי לחם
  • חצי כוס סודה (המשקה)
  • חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 2 שיני שום כתושות
  • חצי כפית פפריקה
  • חצי כפית בהרט
  • רבע כפית ראס אל חנות
  • חצי כפית מלח

לרוטב

  • 400 גרם עגבניות מרוסקות / מחית עגבניות חלקה
  • רסק קטן
  • בצל קצוץ
  • 2 שיני שום
  • 2 כוסות מים
  • חצי כפית פפריקה
  • חצי כפית ראס אל חנות
  • חצי כפית מלח

שלבי הכנה

  1. נערבב את כל החומרים יחד. נדאג לסחוט את הבצל ותפוחי האדמה. רצוי לגרד את הבצל בפומפיה כדי שהוא לא יפריע למרקם הקציצה. נתחיל לגלגל קציצות ונניח עם תבנית עם נייר אפיה.
  2. נרסס מעט שמן ונאפה בתנור ב180 מעלות למשך 12-15 דקות בלבד רק לסגירה של הקציצות. אין צורך שהקציצות יקבלו גוון עמוק או יאפו יותר מדי. אם התנור שלכם חזק הוציאו את הקציצות לפני.
  3. נחמם שמן ונוסיף חצי כפית פפריקה, חצי כפית ראס אל חנות ומלח. נוסיף בצל חתוך. נוסיף רסק קטן ו400 גרם מחית עגבניות / עגבניות מרוסקות. נוסיף 2 שיני שום ו2 כוסות מים.
  4. אחרי שהרוטב רתח נסדר את הקציצות, חשוב לנענע את הסיר ככה שהרוטב נסגר ונבשל חצי שעה על אש נמוכה. מומלץ להגיש עם אורז
  • ניתן להוסיף עוד ירקות כמו בטטה גזר או קישוא
  • אפשר להחליף את פירורי הלחם לפירורי לחם ללא גלוטן
  • אפשר להחליף את הביצה ב3 כפות טחינה

גלריית תמונות

5 1 vote
דירוג מתכון
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
Bookmark (1)
Please login to bookmarkClose

No account yet? Register

הקופונים שלי

קופון לפוד אפיל (food appeal)

20% הנחה על כל החנות

מידע נוסף

קופון להני – heny

15% הנחה על כל מוצרי האתר

מידע נוסף

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן