אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון ללחמניות בזיגוג דבש

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

10 לחמניות

שיתוף המתכון

שילוב של בייגלה ירושלמי ופרצעל בזיגוג דבש ובמיוחד לראש השנה! לחמניה טעימה ורכה מבפנים שהכי תשמח על שולחן החג

מרכיבים:

  • חצי קילו קמח לבן מנופה
  • כף מחוקה שמרים יבשים
  • רבע כוס שמן זית
  • כף סוכר
  • כף דבש
  • כוס ו3/4 מים פושרים
  • כפית מלח
  • לזיגוג: נערבב יחד רבע כוס דבש ורבע כוס מים חמים

אופן הכנה:

  1. אל קערת המיקסר עם וו לישה נכניס את כל החומרים ואת המים נכניס בהדרגה תוך לישה. את המלח נוסיף לבסוף. נלוש הכל טוב במשך 8 דקות עד לקבלת בצק רך שנמתח בקלות ולא נקרע.
  2. נעביר את הבצק להתפחה בקערה עם כיסוי למשך שעה.
  3. נוציא את האוויר מהבצק ונחלק לכדורים במשקל 50 גרם. נרדד כל חלק לנחש ארוך ונסובב מעט לקבלת צורת ספירלה. נגלגל כל שתי רצועות יחד ונסובב ביחד ללחמניה.
  4. בקערה נניח כף סילאן עם מים חמים ובקערה נוספת שומשום. נטבול את הלחמניות במים ובבייגלה ונעביר לתבנית עם נייר אפייה.
  5. נכסה ונניח להתפחה נוספת של חצי שעה. בינתיים נחמם תנור בחום עליון תחתון ל180 מעלות.
  6. נכניס את הלחמניות לאפייה למשך 25 דקות או עד שהן זהובות ואפויות

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

טוסט מוקרם כמו בנאפיס

אין מנה יותר נוסטלגית מטוסט מוקרם כמו בנאפיס! מנה שזורקת אותי שנים אחורה, קלה להכנה

כרישה ממולאת

סיר טעים, צמחוני וטבעוני, שמתאים לכולם! הכרישה מקבלת זיגוג עדין מרוטב הרימונים והסילאן והטעם שמתקבל

פסטייה מרוקאית

סתיו סעדון המוכשרת הגיעה ללמד אותי איך להכין את הפסטייה שלה, זו שהיא מכינה כבר

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן