אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

גוזלמה

מתכון לגוזלמה

מאפה מדהים מהמטבח הטורקי שמכינים בחצי שעה גג והוא יוצא כלכך טעים! מושלם לארוחת ערב קלה ומהירה

שיתוף המתכון

מרכיבים

לבצק

  • 500 גרם קמח לחם / לבן
  • 250 מ״ל יוגורט יווני
  • רבע כוס שמן זית
  • חצי כפית מלח
  • חצי כוס מים

למילוי

  • 1 בצל
  •  300 גרם עלי תרד טרי
  • 150 גרם גבינת פטה או בולגרית
  • 100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
  • חצי כפית תבלין טוסקנה (לא חובה)
  • מעט פלפל שחור

שלבי המתכון צולמו בוידאו לרשתות החברתיות

למעבר לוידאו

שלבי הכנה

  1. נערבב בקערה את כל חומרי הבצק ונתחיל ללוש עד קבלת בצק רך ונוח לעבודה. אם יש צורך הוסיפו מעט מים. נכדרר לכדור ונניח בצד עם כיסוי
  2. נחתוך בצל לרצועות. נחמם מעט שמן זית ונתחיל לטגן את הבצל, אחרי 2 דק נוסיף את התרד וניתן לו להצטמצם נוסיף את התבלינים ונסיר מהאש.
  3. נעביר את התרד לתערובת ונגרד לבפנים את גבינת הפטה/בולגרית ונוסיף מוצרלה. נערבב הכל היטב.
  4. נחלק את הבצק לכדורים שווים ועל משטח העבודה נרדד כל אחד לעיגול דק ככל האפשר. נוסיף 2-3 כפות מהמלית ונסגור לחצי עיגול. נהדק היטב ונחתוך עם גלגלת את השוליים.
  5. נחמם היטב את המחבת ונניח את המאפה. ניתן לו זמן על המחבת ככה שהבצק יהיה מוכן גם מבפנים. אין צורך לשמן את המחבת וכדאי להנמיך את האש כדי שהבצק לא יישרף מבפנים. מומלץ להגיש עם ירקות ולאבנה

 

גלריית תמונות

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

הקופונים שלי

קופון לפוד אפיל (food appeal)

20% הנחה על כל החנות

מידע נוסף

קופון להני – heny

15% הנחה על כל מוצרי האתר

מידע נוסף

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן