מתכון לפלפלים ממולאים אורז ובשר

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

8 יחידות

שיתוף המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

ארוחת צהריים שיש בה הכל: בשר, פחמימות וירקות. המתכון הזה קל להכנה והטעמים הנפלאים שלו אפילו נהדרים יותר ביום למחרת.

מרכיבים:

לפלפלים:

  • 8 פלפלים אדומים בגודל בינוני
  • חצי קילו בשר טחון
  • כוס אורז
  • חצי צרור כוסברה
  • 2 בצלים גדולים
  • כף שום כתוש \ שתי שיני שום טריות
  • מלח
  • פלפל
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • שמן לטיגון

 

לרוטב:

  • קופסה גדולה (500 גרם) עגבניות מרוסקות
  • חצי צרור כוסברה
  • בצל גדול
  • כפית פפריקה חריפה
  • כפית פפריקה מתוקה
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח
  • פלפל
  • 2 כוסות מים

אופן הכנה:

הפלפלים:

  1. בדרך כלל בפלפלים ממולאים לא נוטים לבשל את האורז לפני ההכנה, אך אני נוטה לבשל אותו כמה דקות בסיר משלו כדי לגרום לכל גרגיר להיות רך ונעים. בסיר קטן יש לחמם כף שמן, להוסיף כוס אורז שטוף ולצפות את האורז בשמן. להוסיף לאורז כוס ו3\2 מים ולהביא לרתיחה. להנמיך את האש ולבשל 10 דקות.
  2. בסיר גדול ושטוח נחמם כף שמן ונטגן שני בצלים קצוצים. נוסיף את הבשר הטחון ונפורר אותו בסיר. נוסיף את האורז ונערבב מספר דקות.
  3. נקצוץ כוסברה ונוסיף לסיר יחד עם השום (כתוש קפוא או שיני שום כתושות), מלח, פלפל ורסק עגבניות. נוסיף חצי כוס מים ונטגן הכל עד שהבשר מאפיר לחלוטין.
  4. במקביל, נחתוך את ראשו של כל פלפל, נרוקן מגרעינים ונשמור בצד את הראש.
  5. נכבה את האש ונתחיל למלא ישירות מהסיר כל פלפל. חשוב לא לדחוס את מלית הבשר והאורז כדי שהרוטב יוכל לחלחל לכל פלפל. נניח בצד.

לרוטב:

  1. באותו הסיר בו בישלנו את המלית, נחמם כף שמן. נוסיף בצל גדול קצוץ, עגבניות מרוסקות, כוסברה קצוצה, תבלינים ומים. נביא לרתיחה. בשלב הזה כדאי לטעום ולשפר טעמים.
  2. נכניס את הפלפלים לרוטב, ולפני שנכסה כל פלפל עם ראשו, נשפוך לכל פלפל מעט רוטב כדי שירטיב את המלית.
  3. נסגור כל פלפל עם הראש שהורדנו ונבשל 45 דקות על אש נמוכה.

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן