אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

איך להכין סטייק בבית כמו של מסעדה – כל הטיפים להצליח!

שיתוף הכתבה

ניווט מהיר בכתבה

סטייק מושלם בבית! כן, יש דבר כזה. זה אפשרי, זה הרבה יותר פשוט ממה שאתם חושבים ואפשר לעשות ערב מדהים, עם חברים או רק ערב רומנטי בלי הרבה מאמץ. ריכזתי לכם בכתבה את כל הטיפים להצלחה של הכנת סטייק בבית. פניתי לאחי הבכור והמהמם שהוא מספר אחת בכל מה שקשור לבשר ובעזרתו, הצלחתכם מובטחת. הישארו איתי!

איזה סטייק לקנות להכנה בבית?

שני הנתחים הנפוצים ביותר להכנה בבית הם אנטריקוט ופילה.

  1.  אנטריקוט – האנטריקוט הוא הנתח שבין הצלעות, נתח עתיר סיבי שומן. האנטריקוט מתאים לצלייה במנגל או במחבת כסטייק. הוא לא מתאים לבישול
  2. פילה – נחשב לנתח יוקרתי שנמצא בחלק האחורי על גבי הפרה.  הפילה דל בשומן ומתאים מאוד להכנה כסטייק. נתח הפילה נחשב לרך במיוחד.

איפה לקנות את הסטייק?

מומלץ מאוד לקנות את הסטייקים בקצבייה מומלצת שמתמחה בבשר. אם אתם יודעים שבסופר מוכרים בשר איכותי, ניתן לבקש מהקצב את הנתח הספציפי שתרצו אבל כמובן שתמיד עדיף לקפוץ לקצבייה איכותית. להכנה של סטייק ביתי תמיד קונים בשר טרי.

אז איך מכינים?

כדי להכין סטייק איכותי בבית תצטרכו כמה דברים: שמן או חמאה, מלח גס (מומלץ מלח ים אטלנטי), פלפל שחור גרוס, פלנצ’ה חמה, ומד חום למטבח.

  1. בשלב הראשון נוציא את הסטייקים לחדר וניתן להם לפחות שעה בטמפ’ החדר. כשהסטייק קר מדי הוא לא יצליח להתבשל היטב מבפנים ולכן מומלץ להוציא אותו לחדר לפחות שעה לפני ההכנה. לפני ההכנה, נמרח את הסטייקים בשמן או חמאה, בכמות לא גדולה מדי ונפזר משני הצדדים מלח ופלפל.
  2. נחמם היטב את הפלנצ’ה או מחבת גריל עד שהם רותחים ונניח את הסטייקים. כמובן שמומלץ מיד לאחר הנחת הסטייקים להנמיך מעט את הלהבה כדי לא לשרוף את הסטייק מבחוץ.
  3. כעת ניתן לסטייק להתחמם היטב מכל צד. אין לאן למהר וחשוב לתת לסטייקים זמן.
  4. אם אין לכם מדחום למטבח, השתמשו בתחושות שלכם. צליית הסטייק תלויה בעובי הנתח כמובן, אבל לסטייק לוקח בערך 5-6 דקות מכל צד כדי להגיע למידת עשייה מדיום (מדובר בסטייק בעובי ‘רגיל’) אם יש ברשותכם מדחום למטבח השתמשו בו, הנה הטמפרטורות שאתם צריכים להגיע אליהם בהתאם למידת העשייה:
    • (MR) מדיום רייר – 55-60 מעלות
    • (M) מדיום – 60-65 מעלות
    • (MW) מדיום וול – 65-70 מעלות
    • (WS) וול דאן – 70 מעלות ומעלה (מומלץ לעבוד על אש בינונית כדי לא לשרוף את המעטפת)
  5. הוציאו את הסטייק למשטח נקי ותנו לו כמה דקות מנוחה. בשלב הזה הדם והנוזלים בסטייק מצטמצמים ונעלמים. אם תחתכו את הסטייק מיד, הנוזלים יצאו ממנו מיד והסטייק יהיה בהחלט פחות מהנה…

איך לחתוך את הסטייק?

תמיד נחתוך את הסטייק נגד כיוון הסיבים, מה שיבטיח לעיסה קלה ורכה. אם תחתכו עם כיוון הסיבים, הסטייק יהיה קשה ללעיסה מה שיהיה מאכזב מאוד, לכן הקפידו לחתוך כך

מה להוסיף לסטייק?

ניתן להוסיף לסטייק רטבים שונים כמו רוטב יין אדום, רוטב ברביקיו שתכינו במחבת או רוטב שמנת פלפלת. אני חושבת שסטייק לא צריך הרבה והכי טעים ככה. לצד הסטייק מומלץ להגיש תפוחי אדמה או פולנטה רכה.

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן