אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

עשרת התבלינים שאתם חייבים במטבח שלכם

שיתוף הכתבה

ניווט מהיר בכתבה

הם צובעים לנו את האוכל בניחוחות מדהימים, משפרים כל מנה, מרימים על תבשיל ואי אפשר בלעדיהם! תבלינים הם חלק ניכר בכל מטבח והשימוש בהם משתנה ממדינה למדינה, מאזורים אחרים ובעיקר מבית אל בית. אני גדלתי בבית עטוף תבלינים שונים ומגוונים שתיבלו את חיי בהחלט.

במהלך הכתבה נזכרתי הסיפור המשפחתי שלי: לסבא יצחקו, אביה של אימי, אותו לצערי לא זכיתי להכיר, היה מפעל תבלינים ברמת גן אותו הקים אביו, זלמן. המפעל התרחב ועבר לקריית גת בשנת 1975 ונסגר כשסבא יצחקו נפטר בשנת 1979. אמא שלי גם עבדה במפעל כמה חודשים במשרד ואולי משם למדה לבשל את האוכל הכי טעים בעולם (אין על האוכל של אמא, לא ככה?) אמא שלי זוכרת בהחלט את הריחות והצבעים שעיטרו את החנות והכניסו ניחוח משובח לחייה.
איפה לקנות את התבלינים שלכם? על השאלה הזו אין תשובה אחת, אבל מה שבטוח השתדלו לקנות תבלינים איכותיים, מחנות איכותית ולא תבלינים שנצבעו או עורבבו עם חומרים אחרים. אני ממליצה לקנות את התבלינים לא גרוסים ולטחון אותם בעצמכם בבית. כך תקבלו את האיכות הטובה ביותר!

הנה עשרת התבלינים שתמיד תמצאו אצלי בבית והם הטובים ביותר בעיניי לתיבול ושימוש נרחב:

בהרט

תערובת התבלינים שתמיד תמצאו אצלי בבית ותבלין שישדרג לכם כל תבשיל. מרכיביו העיקריים של הבהרט הם בדרך כלל ציפורן, קינמון ופלפל אנגלי. על הבסיס הזה מוסיפים את התבלינים הרצויים שיכולים להיות הל, כמון, אגוז מוסקט ועוד. כמעט לכל עדה יש את תערובת התבלינים שלה ותערובת הבהרט מזוהה בעיקר עם המטבח העיראקי. כמי שגדלה על האוכל של העדה העיראקית, בהרט מהווה חלק ניכר מהמטבח שלי.

שימושים עיקריים: תיבול בשרים, עוף, תבשילים.

כורכום

בשנים האחרונות הכורכום מככב בגדול והפך להיות מזוהה כתרופה ביתית. הכורכום הינו צמח רב שנתי ממשפחת הזנגביליים והוא מאופיין בצבע צהוב חזק. לכורכום יש תכונות נפלאות שמסייעות בחיזוק מערכת החיסון, הגנה על הכליות, הקלה בדלקות ועוד. במטבח שלי תמיד תמצאו כורכום שמשפר פלאים המון מתכונים ונותן להם גוון מושלם.

שימושים עיקריים: דגים, פתיתים, אורז, תיבול בשרים ועוף

פפריקה חריפה \ מתוקה בשמן

פפריקה = פלפל. תבלין מוכר שנמצא בכמעט כל מטבח ישראלי. צבעו האדום והעז משתלב נהדר כמעט בכל דבר. אני ממליצה לרכוש פפריקה בשמן בגלל שטעמה בעיניי עמוק יותר, צבעה עז יותר ויש לה ניחוח טוב יותר. תמיד תמצאו אצלי פפריקה מתוקה ופפריקה חריפה בשמן. אם קניתי פפריקה איכותית שלא בשמן, ניתן לפתוח אותה בשמן ולהחזיר למקום האחסון.

שימושים עיקריים: רוטב עגבניות או רוטב אדום מכל סוג, פסטה, פתיתים, אורז אדום

אגוז מוסקט

אגוז קטן עם טעם מופלא! מקור המילה ‘מוסקט’ מלטינית הינה “ריחני” וכך הוא האגוז הקטן הזה, ריחני, מלא בטעם וכמות קטנה ממנו מספיקה בהחלט כדי לשדרג את המנה. אני קונה את האגוז המוסקט בשלמותו וכאשר רוצה להשתמש בו מגרדת מעט ממנו אל תוך התבשיל.

שימושים עיקריים: רוטב שמנת, רוטב פיצה, מרקים, תערובות תבלינים שונות

כמון

לכמון יש ריח שאי אפשר לפספס. הכמון הינו תבלין חזק ואגרסיבי ולכן יש להיזהר משימוש גדול בו. גם הכמון כמו הכורכום ידוע בהיותו תרופה ביתית שיכולה לשפר רבות את חייכם, בעיקר בכל מה שקשור לעיכול. רצוי כמו בכל שאר התבלינים אך כאן במיוחד לקנות את הכמון בזרעים ולטחון אותם בעת השימוש לבד, כך תקבלו את הטעם העמוק ביותר של התבלין.

שימושים עיקריים: מג’דרה, תיבול לחומוס או פול, תבשילי בשר

זרעי כוסברה

על גבי עלי הכוסברה הנהדרים, גדלים זרעים טובים לא פחות. זרעי הכוסברה לא מזכירים את העלים וטעם אגוזי ומעט פיקנטי. מומלץ לכתוש את זרעי הכוסברה ממש לפני השימוש ולהוסיף אותם לתבשילים שונים.

שימושים עיקריים: תיבול בשרים ועוף, מרקים, קציצות

מלח ים אטלנטי

מלח רגיל יש כמובן בכל בית, אבל מלח ים אטלנטי הוא פשוט הרבה יותר! המלח הזה טבעי, אינו מכיל תוספים וטעמו עמוק. זה המלח הטוב ביותר לתיבול בעיניי והוא משתלב נהדר עם כל תבשיל.

שימושים עיקריים: הכל!

פלפל שחור שלם

כמו שציינתי למעלה, אין כמו לקנות את התבלינים בשלמותו ולטחון אותו בעצמכם. ההבדל עצום, כך גם בפלפל שחור. באופן הזה תקבלו את הטעם העמוק ביותר של הפלפל השחור ואפילו כמות קטנה ממנו תורגש באופן מהותי בעת הבישול. הכניסו את הפלפל השלם אל מטחנה והשתמשו בעת הצורך

שימושים עיקריים: הכל!

קינמון

הקינמון שמגיע מעצי הקינמונום, בעל ריח וטעם מתקתק. ישנם זנים רבים של קינמון וגם הוא תבלין שידוע בסגולותיו כתרופה ביתית מעולה. הוא מסייע באיזון רמות הסוכר בדם ומסייע בתהליך העיכול ואלו רק חלק מיכולותיו. במטבח, בדרך כלל הקינמון מגיע בשתי דרכים: או טחון כאבקה או כמקל קינמון. אני פחות משתמשת במקל קינמון ומשתמשת יותר בקינמון טחון שמשתלב נהדר בהמון מתכונים. חשוב לקנות קינמון איכותי עם ריח עמוק.

שימושים עיקריים: מאפים מתוקים, תבשילי בשר כמו מפרום או קציצות, מנות מתוקות

אורגנו

האורגנו ידוע ובולט בעיקר במטבח האיטלקי. את האורגנו שלי אני קונה מיובש ומשתמשת בו לתיבול נרחב ובעיקר במאכלים עם גוון איטלקי. לאורגנו טעם חם וקצת מריר

שימושים עיקריים: רטבי פסטות, רטבי פיצה, על פוקאצ’ה, אנטי פסטי

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן