אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

selek_salad_3

מתכון לסלט קינואה, סלק ואגוזים

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

4 מנות

שיתוף המתכון

טוב אז יש לי וידוי!! אני לא ממש אוהבת קינואה. ניסו לשכנע אותי פעמים רבות לאכול קינואה בכל מיני תבשילים ופשוט לא הצלחתי להתחבר אליה. לא יודעת למה אבל לסלט הזה החלטתי להוסיף קינואה ובאופן מפתיע, הטעם שלה השתלב והרים את הסלט לגמרי. אז קבלו מתכון לסלט קינואה טעים!

מרכיבים:

לסלט:

  • שקית סלק בואקום, בערך שישה סלקים בגודל בינוני.
    במידה ותרצו ניתן להשתמש בסלק טרי ולבשל אותו בקליפתו עד שמוכן
  • חצי כוס קינואה
  • חצי חבילת עלי רוקט (50 גרם), ניתן כמובן להשתמש בכל החבילה
  • חופן אגוזי מלך קצוצים
  • 100 גרם גבינה בולגרית מגוררת (מומלץ, לא חובה)
  • לרוטב:

  • 2 כפות רוטב בלסמי איכותי
  • 3 כפות שמן זית
  • מיץ מלימון שלם
  • מלח, פלפל

אופן הכנה:

  1. נתחיל מהקינואה: תחילה תחת זרם המים נשטוף את הקינואה בתוך מסננת ונסנן את כל המים. נחמם סיר קטן, נוסיף את הקינואה ונוסיף כוס ושליש כוס מים. נביא את המים עם הקינואה לרתיחה עם מכסה סגור, ננמיך את האש ונבשל במשך 20 דקות. כעבור 20 דקות נעביר את הקינואה המוכנה לקערה ונכניס אותה למקרר כדי להאיץ את הקירור שלה
  2. על קרש החיתוך נחתוך לקוביות קטנות את הסלק ונניח בקערה
  3. נקצוץ את אגוזי המלך ונוסיף מחצית מהכמות לסלק
  4. נוסיף את הקינואה, עלי הבייבי ונערבב
  5. בקערה נפרדת נערבב את מצרכי הרוטב וכשהוא מוכן ניצוק על הסלט. נוסיף את אגוזי המלך שנותרו ומעל נוסיף גבינה מגוררת.
  • במידה ורוצים להפוך את המתכון טבעוני ניתן להחליף את הגבינה המגוררת בגבינה טבעונית או ללא גבינה כלל.
  • הסלט נשמר במקרר עד 3 ימים מההכנה, ללא הרוטב

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן