carrot_cake_4

מתכון לעוגת גזר וכוסמין עסיסית

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

תבנית אינגליש קייק

שיתוף המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

כשהייתי קטנה, סבתא שלי הייתה אוכלת מלא גזר, אבל היא הייתה אוכלת אותו עם…סוכר! ככה ככל שעברו השנים גיליתי שגזר הוא בכלל לא כזה ירק ושיש בו מתיקות נהדרת שמתאימה לעוגות ולקינוחים. כשנשארים לכם יותר מדי גזרים ובא לכם להתפנק אבל לא להרגיש שחטאתם מדי, העוגה הזאת שמשלבת קמח כוסמין, היא פתרון מהיר, זמין וקל.

מרכיבים:

  • 4 גזרים בינוניים מגוררים (לא דק מדי, ראו בתמונות המצורפות)
  • חצי כוס קמח לבן
  • 4\3 כוס קמח כוסמין בהיר
  • 3\2 כוס שמן
  • 4\3 כוס סוכר חום
  • 2 ביצים
  • 2 כפיות שטוחות אבקת אפייה
  • כפית וחצי קינמון
  • 4 כפות קוקוס טחון
  • כפית תמצית וניל

לגרסה הטבעונית:

ניתן להחליף את הביצים בחצי כוס טחינה גולמית ולהפוך את העוגה טבעונית בקלות

אופן הכנה:

  1. את הגזרים נגרר בפומפייה או במעבד מזון. חשוב לא לגרד אותם דק מדי כדי שלא יגירו נוזלים. נניח אותם בקערה בצד.
  2. בקערה גדולה נערבב ביצים, שמן, קוקוס, תמצית וניל, קינמון, סוכר חום ולבסוף נוסיף פנימה קמח ואבקת אפייה. נערבב טוב טוב כדי שלא יישארו גושים
  3. נוסיף את הגזרים ונערבב אותם פנימה.
  4. נשמן תבנית אינגליש קייק ונשפוך פנימה את הבלילה.
  5. נאפה בתנור שחומם מראש בחום 180 מעלות ונאפה 25-20 דקות. כדי לוודא אם מוכן ננעץ קיסם ונראה שיוצא יבש.

*מומלץ לפזר אבקת סוכר לאחר שהעוגה מצטננת

*העוגה נשמרת בקופסה אטומה עד 4 ימים לאחר ההכנה

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן