אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכון לפחזניות מפוצצות אהבה

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

כ-30 פחזניות

שיתוף המתכון

מאז שפתחתי את הבלוג ידעתי שיגיע הרגע לעשות משהו באמת מיוחד עם חברתי הטובה מגיל צעיר, וכעת שף קונדיטור מוכשרת במיוחד, ליאת אריש. תמיד היה לי חשש מקינוחים מורכבים שלוקחים זמן ומאמץ, ביקשתי מליאת שלקראת הוולנטיין דיי נעשה יחד ספיישל מיוחד עם קינוח אחד שהוא נטו שלה וקינוח נוסף שיתאים יותר לחשש שלי מקינוחים. הפחזניות האלו פשוט מטורפות! הן מורכבות מפחזניה גדולה ממולאת בקרם דיפלומט, בתוכה פחזניה קטנה במילוי ריבת פטל ומעל הכל קראמבל ורוד ומטורף. הטעם שמתפוצץ בפה ומפתיע לא פחות ממושלם והדבר הכי מפליא- זה אפילו לא מסובך מדי!

מרכיבים:

בצק רבוך

  • 125 גר’ חלב
  • 125 גר’ מים
  • 100 גר’ חמאה
  • קורט מלח
  • 160 גר’ קמח
  • 250 גר’ ביצים (5 ביצים M)
  • 2 כפות חלב (לסיום)

 

קראמבל

  • 100 גר’ חמאה רכה
  • 125 גר’ סוכר חום דמררה
  • 125 גר’ קמח
  • צבע מאכל ורוד (או כל צבע שרוצים)

 

קרם דיפולמט

  • 500 מ”ל חלב
  • גרגרים ממקל וניל שלם
  • 4 חלמונים
  • 150 גר’ סוכר לבן
  • 50 גר’ קורנפלור
  • 100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
  • 250 מ”ל שמנת מתוקה (מיכל 1)

 

ריבה

קופסה של ריבת פטל (ניתן להמיר לכל ריבה שאוהבים)

 

 

 

 

אופן הכנה:

בצק רבוך

  1. בסיר קטן מביאים לרתיחה חלב, מים, חמאה ומלח.
  2. במקביל מנפים 160 גרם קמח לתוך קערה.
  3. ברגע שהחמאה נמסה והחלב רותח, מזיזים מהאש ושופכים בבת אחת את הקמח אל הסיר, בעזרת כף עץ מערבבים במהירות.
  4. מחזירים אל האש וממשיכים לערבב עד שהבצק כבר לא נדבק לסיר.

*לגרסה הידנית (למי שאין מיקסר בבית/ כמוני מי שאוהב לשלוט בבצק):

  1. מעבירים את הבצק אל הקערה (זאת שהיה בה קמח, על הדרך חוסכים בכלים) עם לקקן מערבבים את הבצק כמה שניות כדי לתת לאדים לצאת ממנו.
  2. מטמיעים את הביצים בבצק אחת אחת, כאשר *שימו לב* את הביצה אחרונה, רצוי לקשקש כמו חביתה בקערה קטנה ולשפוך לאט לאט ייתכן ולא נצטרך את כולה.
  3. הבצק מוכן לזילוף כאשר אנחנו מרימים בעזרת הלקקן כמות נדיבה ממנו ונותנים לו ליפול חזרה לקערה אם הבצק נוזל פנימה לאט לאט ולבסוף יוצר כמו V על הלקקן ניתן להעביר את הבצק לשקית זילוף עם צנטר חלק ולהתחיל לזלף.

*לגרסת המיקסר/ העצלנים 😉 :

  1. מעבירים את הבצק אל קערת המיקסר עם וו גיטרה, מפעילים על מהירות בינונית מספר שניות כדי שהאדים יצאו.
  2. מטמיעים את הביצים בבצק אחת אחת, כאשר *שימו לב* את הביצה אחרונה, רצוי לקשקש כמו חביתה בקערה קטנה ולשפוך לאט לאט ייתכן ולא נצטרך את כולה.
  3. הבצק מוכן לזילוף כאשר אנחנו מרימים בעזרת וו הגיטרה כמות נדיבה ממנו ונותנים לו ליפול חזרה לקערה אם הבצק נוזל פנימה לאט לאט ולבסוף יוצר כמו V על וו הגיטרה ניתן להעביר את הבצק לשקית זילוף עם צנטר חלק ולהתחיל לזלף.
  4. על גבי תבנית אפייה עם משטח סיליקון/ נייר אפייה מזלפים כ-30 פחזניות בקוטר 4 ס”מ במרווחים שווים.
    *ניתן לתת לפחזיות לעמוד בטמפ’ חדר בערך שעה לפני האפייה. (בינתיים מכינים את הקראמבל).
  5. בתבנית נפרדת מזלפים כ-30 פחזניות קטנות בקוטר של 2 ס”מ במרווחים שווים ואופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות ל20 דקות בערך או עד שהפחזניות התנפחו והשחימו.
    *לא לפתוח את התנור במהלך האפייה,רק אחרי שהפחזניות שחומות וגדולות ניתן לפתוח מעט לתת לאדים לצאת מהתנור.

 

קראמבל

  1. בקערה שמים חמאה רכה,סוכר,קמח וצבע מאכל ובעזרת לקקן מועכים את החמאה עד ליצירת מרקם של קרם.
  2. מוסיפים עוד צבע במידת הצורך.
  3. אם הבצק רך מדי ולא ניתן לרדד, יוצרים כדור, עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר לכמה דקות.
  4. מרדדים את הבצק בעזרת מערוך בין 2 ניירות אפייה לעובי של 2 מ”מ, מעבירים למקפיא לכמה דקות עד שהבצק קשה וניתן לקרוץ ממנו בקלות.
  5. בעזרת חותכן בקוטר של 4 ס”מ קורצים את הבצק ומניחים על הפחזניות שזילפנו (לפני אפייה) ולחוצים בעדינות! על הפחזניה שידבק.
  6. אופים את הפחזניות עם הקראמבל בחום של 170 מעלות למשך 30-40 דקות או עד שהפחזניות התנפחו (*ניתן לזלף במגש פחזנית אחת או שתיים ללא קראמבל בכדי לדעת מתי הן שחומות ומוכנות).

 

קרם דיפלומט

  1. בסיר קטן מביאים לרתיחה חלב וגרגרים של מקל וניל.
  2. במקביל מערבבים בקערה חלמונים, סוכר וקורנפלור.
  3. מסננים אל תוך תערובת החלמונים, תוך כדי השוואת טמפרטורות, את החלב הרותח, ולאחר מכן ממשיכים לבשל על אש בינונית את התערובת (תוך טריפה נמרצת), עד שנוצר קרם פטיסייר סמיך.
    *אחרי שהקרם הסמיך ורותח ממשיכים לערבב עוד דקה שלמה על האש בכדי לוודא פיסטור של החלמונים.
  4. מורידים מהאש, מוסיפים פנימה את החמאה וממשיכים לטרוף עד שהיא נמסה ונטמעת לחלוטין בקרם.
  5. מעבירים לכלי אחסון, ומניחים על פני הקרם נילון נצמד (על מנת שלא יווצר קרום). שומרים במקרר עד שהקרם מתקרר לחלוטין.
  6. בקערת מיקסר מקציפים לקצפת יציבה את השמנת המתוקה.
  7. בעזרת לקקן פותחים את קרם הפטיסייר הקר ומקפלים לתוכו את הקצפת, מעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן שומרים במקרר עד להרכבת הקינוח.

 

ריבה

מעבירים את הריבה לשקית זילוף עם צנטר חלק קטן.

 

הרכבת הקינוח

  1. בעזרת צנטר משונן קטן או סכין קטנה, עושים חור קטנטן בתחתית הפחזניות הקטנות, ומזלפים לתוכן את הריבה עד שהן מלאות לגמרי. משאירים אותן בצד לבינתיים.
  2. בעזרת סכין לחם/שיניים חותכים את השליש העליון של הפחזניות הגדולות, ועם חותכן 4 ס”מ (שקרצנו איתו את הקראמבל) מיישרים את החתיכה.
  3. מזלפים מעט מקרם הדילפומט אל הפחזניות הגדולות ומכניסים לתוך כל אחת מהן פחזנית קטנה עם ריבה, מעל מזלפים מסביב לפחזנית הקטנה בין 2 ל3 קומות של קרם וסוגרים עם השליש שחתכנו ויישרנו.
    *ניתן לקשט עם פטל טרי (או כל פרי אחר שתבחרו, רצוי שיהיה בהתאמה לריבה ששמתם בפנים).

 

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן