מתכון לבר שוקולד וקרמל בציפוי רושה

מתכון אורח שנכתב על ידי:

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מספר סועדים :

כ- 10 ברים

את פלפלת אני מכירה בערך מגיל 5,
כמעט כל מפגש שלנו כלל בצורה כלשהי אוכל.
לצאת לאכול יחד, להכין אוכל יחד, בקיצור שתי בחורות שאוהבות לאכול ולא מתביישות בזה.
הזמן עבר ואני נשארתי בתוך העולם הזה, הסיבה העיקרית היא שגם המשפחה שלי מאוד בתוך העולם הזה!
לכן טסתי ללמוד ונשארתי בתחום.
עוד בתחילת הדרך כשפלפלת פתחה את הבלוג שלה
ידענו שיבוא יום ונעשה יחד שיתוף פעולה מגניב.

לפני שלושה שבועות בערך דיברנו והחלטנו שאת שיתוף הפעולה הראשון נעשה לכבוד ולנטיין דיי.
כשישבתי בבית מול קלסר המתכונים המפוצץ שלי
היה לי מאוד ברור שמה שאני הולכת להכין יהיה עם שוקולד!
חוץ מהעובדה ששוקולד זה המתוק האהוב עליי!

זה הקינוח המושלם ליום האהבה!

למי שלא יודע שוקולד גורם לנו למצב רוח טוב!
בשוקולד יש כאמור כמויות קטנות של טריפטופן(חומצת אמינו), שבו משתמש הגוף כדי לייצר סרוטונין(מוליך עצבי). יותר סרוטונין – יותר שמחה והנאה.
בנוסף, בשוקולד יש חומר עם שם מסובך לא פחות, שנקרא פנילאלנין. הוא מעלה תחושות של משיכה והתרגשות.
אולי זו הסיבה שבגללה נהוג להביא שוקולד לדייט ראשון?

את הקינוח הזה בניתי מכמה מתכונים שונים,
וכך יצא לו בר שוקולד עם שכבת קרמל וציפוי רושה!
הקינוח יושב על תחתית בצק פריך
כשמעליה ישנה שכבה של טופי קרמל,
ומעל מוס שוקולד אוורירי!
את כל הטוב הזה עוטף ציפוי שוקולד רושה עם שבבי אגוזי לוז,
ואם זה לא מספיק לקישוט 3 תלוליות של קרם שוקולד עשיר
ואיך אפשר בלי נגיעה של מקלות שוקולד מטומפרר!

אז? כבר נכנסתם למטבח? קחו איזה קוביית שוקולד ותתחילו לעבוד?

מרכיבים:

עבור 10 ברים בגודל 10×3 ס״מ

(רינג בגודל 10×30)

 

בצק פריך

  • 150 גרם קמח
  • 100 גרם חמאה
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 30 גרם ביצים

 

טופי קרמל

  • 140 גרם סוכר לבן
  • 30 גרם גלוקוזה
  • 75 מ״ל שמנת מתוקה 38%
  • 3 גרם מלח
  • 20 גרם דבש
  • 95 גרם חמאה רכה

 

מוס שוקולד

  • 150 גרם שמנת מתוקה
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 225 גרם שמנת מתוקה- עבור ההקצפה

 

ציפוי רושה

  • 300 גרם שוקולד מריר, קצוץ
  • 60 גרם שמן ענבים או שמן צמחי אחר
  • 85 גר' אגוזי לוז קצוצים, קלויים

 

קרם שוקולד

  • 180 גר' שמנת מתוקה
  • 45 גר' חלמון
  • 18 גר' סוכר
  • 125 גר' שוקולד מריר 70%

 

אופציונאלי לקישוט

מקלות שוקולד מטומפרר ועלי זהב.

אופן הכנה:

בצק פריך

  • במיקסר עם וו גיטרה מערבלים קמח, אבקת סוכר וחמאה קרה חתוכה לקוביות עד ליצירת פירורים דקים.
  • מוסיפים ביצה, מנמיכים את המהירות של המיקסר ומערבלים עד ליצירת בצק.
  • עוטפים את הבצק ומניחים אותו להתקרר במקרר עד שהוא קר ונוח לרידוד.
  • מדליקים תנור ל-170 מעלות בתכנית טורבו.
  • ומרדדים את הבצק לעובי 2-3 מ״מ (חשוב לרדד לצורה יותר גדולה מגודל התבנית). אופים במשך 10-15 דקות ועד להזהבת הבצק. מצננים.
  • חותכים בעזרת סכין חדה את הבצק לפי גודל התבנית ומניחים אותו בתוכה.

 

טופי קרמל

  • בסיר מחממים את הסוכר והגלוקוזה לקרמל ענברי.
  • במקביל מביאים לרתיחה שמנת, מלח ודבש.
  • יוצקים את תערובת השמנת על הקרמל בזהירות ומערבבים היטב.
  • מחממים את התערובת ל-124 מעלות.
  • מוסיפים את החמאה הרכה בהדרגה, תוך כדי ערבוב, ועד שנוצרת תערובת אחידה. יוצקים על שכבת הבצק הפריך.
  • מעבירים להקפאה למשך שעה לפחות.

 

מוס שוקולד

  • בסיר מביאים לרתיחה שמנת מתוקה, במקביל מסדרים שוקולד בקערה בינונית.
  • יוצקים את השמנת הרותחת על השוקולד, ממתינים דקה להמסת השוקולד ולאחר מכן טורפים אותם יחד לתערובת אחידה.
  • מקציפים שמנת לקציפה רכה מאוד ומקפלים בתערובת.
  • יוצקים את התערובת על שכבת הקרמל.
  • אוטמים את התבנית ומעבירים להקפאה למשך 6 שעות לפחות.

 

ציפוי רושה

  • ממיסים את השוקולד על גבי בן מארי או במיקרו.
  • מזלפים פנימה את השמן בהדרגה תוך עירבוב.
  • מוסיפים את אגוזי הלוז הקצוצים ומערבבים.
  • לפני הציפוי של הברים מחממים שוב ל37 מעלות.

קרם שוקולד

  • בסיר קטן מרתיחים שמנת מתוקה
  • במקביל טורפים בקערה חלמונים עם סוכר
  • שופכים אל ערובת החלמונים תוך ערבוב לצורך השוואת טמפ' את החלב הרותח, ומחזירים לסיר ומערבבים בעזרת לקקן עד לקבלת קרם אנגלז, כמו מרקם של מעדן (כאשר מגיעים ל82 מעלות/ מכסים את הלקקן עם הקרם ומעבירים אצבע אם הקרם לא נוזל ומכסה את הקו הקרם מוכן.)
  • מורידים מהאש ומסננים את הקרם לתוך קערה עם השוקולד המריר, ממתינים דקה ומערבבים לקבלת קרם חלק ומבריק.
  • מכסים את הקרם עם ניילון נצמד מוצמד לקרם שלא ייווצר קרום ומקררים
  • מעבירים את הקרם הקר לשקית זילוף עם צנטר משונן.

 

הרכבה

  • לוקחים סכין חדה ומחממים אותה בעזרת ברנר או בעזרת מים חמים וחותכים את הברים לרוחב של כ-3 ס"מ
  • מחזירים להקפאה לכמה דקות ולבינתיים מניילנים תבנית אפייה בניילון נצמד ומעל מניחים רשת אפייה,
  • מניחים על רשת האפייה את הברים (חשוב שיהיו קפואים בשלב הזה) ומעל שופכים את ציפוי הרושה (37 מעלות)
  • מזלפים מעל בר השוקולד 3 תלוליות מקרם השוקולד
  • מעל מניחים את מקלות השוקולד המטומפרר ועלי זהב (או כל קישוט אחר שאתם אוהבים.)
  • מעבירים את הברים לקירור עד להגשה.

דרגו את המתכון

דירוג ממוצע 4.6 / 5. כמות דירוגים 71

אהבתם את המתכון? שתפו אותו

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print
שיתוף ב email

קבלו עדכונים על מתכונים חדשים

התגובות שלכם

avatar

המתכונים האחרונים בבלוג

חצי שעה

לחמניות בית ספר רכות

הן רכות כמו עננים והן יבואו לכן בול לכל כריך שתרצו בכל יום. הן קלות

רוצים להישאר מעודכנים במתכונים החדשים?

עקבו אחרי באינסטוש או הורידו את האפליקציה

דילוג לתוכן