אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכון לקיצ'רי עיראקי מושלם

כשהייתי קטנה, אמא שלי הייתה מספרת שבבית ילדותו של אבא שלי העיראקי היו אוכלים את המנה הזאת בכל שנה בתשעה באב. אורז עם עדשים, המון כמון, שום וחמאה שהופכת את הכל לטעים יותר. האורז מוגש לצד שמנת חמוצה, ירקות וביצת עין רכה. המתכון הזה טעים וכמעט מדויק כמו המקור וימלא אתכם לארוחת צהריים או ערב נפלאה.

שיתוף המתכון

מרכיבים

  • כוס אורז בסמטי
  • חצי כוס עדשים כתומות
  • בצל גדול
  • 2 שיני שום גדולות
  • כפית כמון
  • כפית כורכום
  • חצי כפית פפריקה
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • כף גדושה רסק עגבניות
  • 2 כוסות מים

להגשה:

  • חצי כפית כמון
  • 2 שיני שום גדולות
  • 30 גרם חמאה
  • ביצי עין

שלבי הכנה

  1. את האורז והעדשים נניח במסננת. נשטוף טוב תחת זרם מים עד שהמים שיוצאים שקופים.
  2. בסיר גדול נחמם 3 כפות שמן, נוסיף בצל קצוץ ונטגן על אש בינונית כמה דקות עד שהבצל מתחיל להשחים בצדדים.
  3. בשלב הזה נוסיף כמון, כורכום, שום כתוש, פפריקה, רסק עגבניות, פלפל ומלח. נוסיף את המים ונביא לרתיחה.
  4. כאשר המים עם התבלינים רותחים, נוסיף את האורז והעדשים ונבשל על אש נמוכה במשך 20 דק'.
  5. כאשר האורז מוכן, נפתח את הסיר ונערבב את החלק העליון של האורז בעזרת כף עץ. נכבה את האש ונניח בין הסיר למכסה מגבת מטבח ונמתין רבע שעה
  6. במחבת נחמם את החמאה יחד עם 2 שיני שום כתושות וכמון, כאשר החמאה מבעבעת נוסיף אותה לסיר האורז ונערבב פנימה את החמאה והתבלינים.
  7. באותה מחבת נכין ביצי עין. להגשה: נניח את האורז המוכן בצלחת, מעל את ביצת העין. מומלץ להגיש לצד סלט ירקות ושמנת חמוצה או טחינה.

גלריית תמונות

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
Bookmark (0)
Please login to bookmarkClose

No account yet? Register

הקופונים שלי

קופון לפוד אפיל (food appeal)

20% הנחה על כל החנות

מידע נוסף

קופון להני – heny

15% הנחה על כל מוצרי האתר

מידע נוסף

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן