מתכון לקיצ'רי עיראקי מושלם

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

4 מנות

שיתוף המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

כשהייתי קטנה, אמא שלי הייתה מספרת שבבית ילדותו של אבא שלי העיראקי היו אוכלים את המנה הזאת בכל שנה בתשעה באב. אורז עם עדשים, המון כמון, שום וחמאה שהופכת את הכל לטעים יותר. האורז מוגש לצד שמנת חמוצה, ירקות וביצת עין רכה. המתכון הזה טעים וכמעט מדויק כמו המקור וימלא אתכם לארוחת צהריים או ערב נפלאה.

מרכיבים:

  • כוס אורז בסמטי
  • חצי כוס עדשים כתומות
  • בצל גדול
  • 2 שיני שום גדולות
  • כפית כמון
  • כפית כורכום
  • חצי כפית פפריקה
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • כף גדושה רסק עגבניות
  • 2 כוסות מים

להגשה:

  • חצי כפית כמון
  • 2 שיני שום גדולות
  • 30 גרם חמאה
  • ביצי עין

אופן הכנה:

  1. את האורז והעדשים נניח במסננת. נשטוף טוב תחת זרם מים עד שהמים שיוצאים שקופים.
  2. בסיר גדול נחמם 3 כפות שמן, נוסיף בצל קצוץ ונטגן על אש בינונית כמה דקות עד שהבצל מתחיל להשחים בצדדים.
  3. בשלב הזה נוסיף כמון, כורכום, שום כתוש, פפריקה, רסק עגבניות, פלפל ומלח. נוסיף את המים ונביא לרתיחה.
  4. כאשר המים עם התבלינים רותחים, נוסיף את האורז והעדשים ונבשל על אש נמוכה במשך 20 דק'.
  5. כאשר האורז מוכן, נפתח את הסיר ונערבב את החלק העליון של האורז בעזרת כף עץ. נכבה את האש ונניח בין הסיר למכסה מגבת מטבח ונמתין רבע שעה
  6. במחבת נחמם את החמאה יחד עם 2 שיני שום כתושות וכמון, כאשר החמאה מבעבעת נוסיף אותה לסיר האורז ונערבב פנימה את החמאה והתבלינים.
  7. באותה מחבת נכין ביצי עין. להגשה: נניח את האורז המוכן בצלחת, מעל את ביצת העין. מומלץ להגיש לצד סלט ירקות ושמנת חמוצה או טחינה.

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן