אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון לקרקרים מקמח כוסמין מלא

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

2 תבניות \ 30 קרקרים

שיתוף המתכון

זה כל כך פשוט להכנה וזה כל כך טעים שאין שום סיבה בעולם שלא תכינו את זה ממש ממש עכשיו! הקרקרים הכי פריכים שיש, מקמח כוסמין מלא ועם תוספות שאתם יכולים לבחור בעצמכם. 10 דקות עבודה וזה מוכן.

מרכיבים:

3 וחצי כוסות קמח כוסמין בהיר \ מלא (אני הכנתי עם מלא)

3\1 כוס שמן צמחי

1 כוס מים חמים

1 כפית מלח

חצי כוס שומשום \ גרעיני חמניה \ גרעינים אחרים מכל סוג שאתם חושבים שיתאימו לקרקר. אני השתמשתי בשומשום.

אופן הכנה:

  1. בקערה גדולה מערבבים קמח, שמן, מים ומלח עד להיווצרות בצק ומניחים מכוסה במגבת חצי שעה על השיש.
  2. כעבור חצי שעה, מחלקים את הבצק לשני חלקים.
  3. על גבי נייר אפייה מניחים מחצית מכמות השומשום ומרדדים את הבצק על גבי השומשום כדי שהוא ייכנס אל תוך בצק הקרקר. מעל לבצק המרודד מניחים עוד קצת שומשום ומרדדים עד להיווצרות שכבת בצק דקיקה. לא לשכוח שמדובר בקרקרים והם צריכים להיות דקים ופריכים.
  4. את הבצק חותכים לריבועים או כל צורה אחרת שתרצו, ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ב180 מעלות, חום עליון תחתון (לא טורבו) למשך 20-25 דקות. הקרקרים צריכים להיות אפויים טוב אך צריך להיזהר שהם לא נשרפים.
  5. מוציאים את התבנית מהתנור ומחכים עד להצטננות מוחלטת של הקרקרים. מושלם!
  • הקרקרים נשמרים בקופסה אטומה עד שבוע-שבוע וחצי בטמפ’ החדר

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

טוסט מוקרם כמו בנאפיס

אין מנה יותר נוסטלגית מטוסט מוקרם כמו בנאפיס! מנה שזורקת אותי שנים אחורה, קלה להכנה

לחמניות בזיגוג דבש

שילוב של בייגלה ירושלמי ופרצעל בזיגוג דבש ובמיוחד לראש השנה! לחמניה טעימה ורכה מבפנים שהכי

כרישה ממולאת

סיר טעים, צמחוני וטבעוני, שמתאים לכולם! הכרישה מקבלת זיגוג עדין מרוטב הרימונים והסילאן והטעם שמתקבל

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן