אז באיזה אורז לבחור? האורז האהוב עליי שלדעתי שומר על המרקם שלו ועל צורתו הוא האורז הבסמטי. לאחרונה אני משתמשת באורז של daawat אבל כמובן שאתם יכולים לבחור את החברה האהובה עליכם במחיר המשתלם.
האם לשטוף את האורז? על השאלה הזאת אין לי תשובה חד משמעית. חלק מהאנשים אוהבים לשטוף את האורז טוב טוב וחלק לא שוטפים בכלל. אני שוטפת אותו אבל 10 שניות בלבד מתחת למים. באופן הזה האורז שומר על עצמו, על הייחודיות שלו ובכל זאת עובר סינון קצר תחת מים. מסננת אורז, 10 שניות, מים קרים בכיור
באיזה מים להשתמש? מים קרים. אורז צריך להתבשל במים קרים מהכיור או ממתקן המים שלכם. אין צורך לבשל את האורז במים חמים ולנסות לזרז את תהליך הבישול שלו. צריך לתת לו את הזמן שלו כדי להגיע למרקם הרצוי.
כמה מים? אחרי ניסיונות רבים וחוזרים ואחרי שהמתכון המשפחתי עבר כמה גלגולים נפלה החלטה חד משמעית- כוס מים ושני שליש על כוס אורז אחת. זוהי הכמות המדויקת.
- תחילה נחמם בסיר את השמן. נחמם אותו קלות ועל אש נמוכה. במקביל נשטוף את האורז תחת המים 10 שניות. נסנן ונכניס את האורז לסיר. כעת נדאג לצפות את כל האורז בשמן, תהליך שגורם לאורז להפוך לאחד אחד.
- נוסיף את המים- כמו שציינו למעלה, מי ברז קרים. המתכון הזה מתייחס לכוס אורז אחת אך כמובן שכמות המים משתנה בהתאם. כוס ושני שליש מים על כל כוס אורז. נוסיף גם את המלח
- אחרי שהוספנו את המים נביא את הסיר מכוסה לרתיחה. לאחר שהמים רתחו ננמיך את האש או ללהבה נמוכה מאוד שכמעט אינה מורגשת או בכיריים חשמליים (לא אינדוקציה), נכבה את האש לחלוטין! הכירה נשארת חמה ואנחנו לא רוצים להגיע למצב בו תחתית הסיר נשרפת. גם בכיריים רגישות הרבה פעמים אני מכבה את האש לחלוטין והאורז מתבשל מהמים שרתחו.
- כעבור 20 דקות נרים את המכסה, ובעזרת כף עץ נערבב את השכבה העליונה של האורז כדי לגרום לאדים ולנוזלים שנותרו לעלות מעלה. נכסה את הסיר במגבת ומעל נניח את המכסה. נחכה חצי שעה נוספת.