מתכון לחיתוכיות קרמל משוגעות

מתכון אורח שנכתב על ידי:

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מספר סועדים :

תבנית אלומיניום בינונית

לפני כמה שבועות פלפלת המקסימה פנתה אלי לראשונה וסיפרה לי שהיא עוקבת אחריי באינסטגרם והקינוחים שאני מכינה נראים לה מושלמים והציעה לי להביא לפה מתכון אורח.
היא ממש שמחה אותי וידעתי שברגע שקצת אתפנה לזה, אני מניחה פה את אחד המתכונים המטריפים שלי, שאין אחד שלא טעם או הכין עד היום ולא עף עליו (זה באמת מטורף כמה הוא קנצנזוס), והכי מטורף זה שהוא באמת מבין היותר פשוטים שלי להכנה. גם טעים וגם קל, זה מתכון מנצח.

אז מדובר בחיתוכיות קרמל משגעותתתת. שכבת עוגיה בתחתית, מעליה קרם קוקוס וניל, מעליה קרמל מלוח משגע ומעליו גנאש שוקולד. קרמל מלוח זה אחד הדברים האהובים עלי מאז שהייתי ילדה ועד היום, כל כך מתבקש שאחד הקינוחים השווים שלי יהיה על טהרת הקרמל.

קצת עלי, אני מטפלת בפסיכותרפיה הוליסטית ב12 שנים האחרונות ומאוד אוהבת תא מה שאני עושה. ופתאום בשנה האחרונה הגיעה לה תשוקה חדשה והתחלתי להכנס לעולם הקונדיטוריה ולמכור עוגות מיוחדות להזמנות. הקינוחים שאני עושה הם גם על הדרך בריאים, טבעוניים והם מבוססים על רכיבים טבעיים בלבד, וללא גלוטן, קראתי להם קינוחי יאמי-ת אחרי שלא מעט מאלו שהכירו אותי בשם ימית (טוב זה שמי 😉 ) והזמינו את העוגות שלי, ענו שהשם יאמי-ת ממש מתאים להם.

וחזרה לקינוח שלנו, אז אם בא לכם איזה קינוח תענוג אמיתי לשבת, לכו על זה, תתענגו עליו ואל תשכחו לצלם ולשלוח לי, אשמח לראות את היצירות שלכם.

מרכיבים:

  • תבנית 22*15.5 מרופדת בנייר אפיה שמכסה את הדפנות שלה כדי שאפשר יהיה לשלוף איתו ולפרוס לסלייסים אחרי שיהיה מוכן.

לשכבה הראשונה

  • 3/4 כוס קמח שקדים
  • 2 כפות קמח טפיוקה
  • כף קמח קוקוס/עוד כף שקדים
  • 2 כפות חמאת שקדים
  • כף שמן קוקוס
  • 2 כפות מייפל

לשכבת הקרם קוקוס וניל:

  • קופסת קרטון 1 ליטר של קרם קוקוס 100% (של aroy-d)
    לשים במקרר לילה ליצירת הקרם בחלק העליון של הקרטון.
  • 6 כפות מייפל.
  • חצי כפית תמצית וניל.

לשכבת הקרמל מלוח:

  • 1 כוס סוכר קוקוס
  • קופסת קרטון קרם קוקוס שלמה של 250 מל (כל חברה)
  • רבע כפית שטוחה מלח
  • כפית תמצית וניל
  • כפית שמן קוקוס

לגנאש שוקולד:

  • 2 כפות שמן קוקוס
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • 2 כפות מייפל טהור (או יותר לפי טעם, לטעום)
  • כף קרם/חלב קוקוס (או חצי כף חמאת שקדים)

או

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 50 גרם שמן קוקוס

 

אופן הכנה:

לשכבת הבסיס, העוגייה:

  1. לכוון תנור ל175 מעלות.
  2. לערבב את כל החומרים.
  3. להדק היטב עם הידיים על בסיס התבנית.
  4. להכניס לתנור למשך כ12 דקות או עד שמשחים מעט.
  5. לחכות שיתקרר.

שכבת קרם קוקוס וניל:

כעבור לילה התוכן של קרטון הקרם קוקוס מתחלק לחצי קרם שומני שמצטבר למעלה בקרטון וחצי תחתון מי קוקוס.

  1. להוציא רק מהחלק העליון של הקרם.
  2. להקציף עד שמתקבל קרם יציב.
  3. להוסיף מייפל (לטעום אם צריך יותר להוסיף) ותמצית וניל.
  4. לשמור כף בצד לגנאש השוקולד
  5. ולשפוך מעל שכבת הבסיס שבינתיים התקררה וליישר.
  6. להקפיא כשעה עד שממש מתקשה ומתייצב ובנתיים מכינים את שכבת הקרמל המעלפת

שכבת הקרמל המלוח:

  1. מוסיפים לסיר על אש גבוהה את הסוכר קוקוס וקרם הקוקוס ומתחילים לבשל תוך ערבוב עד רתיחה
  2. ברתיחה להנמיך אש עד הסוף
  3. ולתת לזה כחצי שעה להתבשל , תוך כדי לערבב עם כף עץ מידי פעם.
  4. כשהצבע מתחיל להיות כהה בודקים אם הקרמל מוכן, מעבירים אצבע על הכף עץ עם הקרמל ונשאר פס על הכף הקרמל מוכן.
  5. לכבות את האש
  6. להוסיף קורט מלח, תמצית וניל, שמן קוקוס, לערבב היטב ולשפוך לכלי זכוכית
  7. להניח לזה להתקרר

אחרי ששכבת הקרם קוקוס מתייצבת היטב והקרמל מתקרר לשפוך את הקרמל על הקרם קוקוס, ליישר ולהחזיר למקפיא להתייצבות.

שכבה אחרונה – גנאש שוקולד

רצוי בבאן מרי (קערית בתוך קערית מים חמים) או במיקרוגל.

  1. לערבב היטב את כל החומרים לשכבה אחידה עד להמסה.
  2. לשפוך ולמרוח על שכבת הקרמל להניח במקפיא לשעתיים.
  • להוציא שעה לפני הגשה למקרר ולאכול רק כשהשכבות מתרככות
    (הרבהההה יותר טעים מאשר קפוא).

 

דרגו את המתכון

דירוג ממוצע 4.3 / 5. כמות דירוגים 54

אהבתם את המתכון? שתפו אותו

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print
שיתוף ב email

קבלו עדכונים על מתכונים חדשים

התגובות שלכם

avatar

המתכונים האחרונים בבלוג

חצי שעה

לחמניות בית ספר רכות

הן רכות כמו עננים והן יבואו לכן בול לכל כריך שתרצו בכל יום. הן קלות

רוצים להישאר מעודכנים במתכונים החדשים?

עקבו אחרי באינסטוש או הורידו את האפליקציה

דילוג לתוכן