מתכון לעוגת תפוחים בחושה

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

תבנית קוטר 24

רוצים להכין עוגה מפנקת, טעימה אבל שתהיה קלה מאוד להכנה? זה המתכון בשבילכם. רגע לפני ראש השנה הכנתי לכם מתכון לעוגת תפוחים בחושה, קלה מאוד שמכינים בקערה אחת ובלי הרבה מאמץ. עוגה שתקצור מחמאות, מבטיחה לכם!

מרכיבים:

  • כוס וחצי קמח רגיל (200 גרם)
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 4\3 כוס סוכר לבן (150 גרם)
  • 2 תפוחים אדומים קלופים וקצוצים גס
  • 2 ביצים גדולות
  • כפית תמצית וניל
  • חצי כוס שמן (120 מ"ל)
  • 120 מ"ל יוגורט יווני (קצת פחות ממיכל קטן)

לטופינג (לא חובה)

  • 50 גרם סוכר חום דמררה \ סוכר לבן
  • כפית קינמון טחון
  • 1 כף חמאה מומסת

אופן הכנה:

  • בקערה גדולה מערבבים יחד קמח, אבקות אפייה, סודה לשתייה, סוכר, ותפוחים
  • בקערה נפרדת מערבבים את הרטובים: ביצים, תמצית וניל, שמן ויוגורט. מערבבים היטב ומטמיעים את בלילת הרטובים ביבשים.
  • מערבבים את שתי הבלילות היטב אך לא יותר מדי, רק עד שכל הקמח נטמע.
  • משמנים היטב תבנית עוגה ומעבירים את הבלילה
  • כעת מכינים את הטופינג (לא חובה): מערבבים יחד חמאה, קינמון וסוכר ומפזרים אותם על העוגה מלמעלה.
  • מכניסים את העוגה לאפייה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך 25 דקות, מנמיכים את התנור ל160 מעלות וממשיכים לאפות עוד רבע שעה לפחות. העוגה מוכנה כאשר מכניסים קיסם למרכזה והוא יוצא יבש ולח.

דרגו את המתכון

דירוג ממוצע / 5. כמות דירוגים

עדיין לא דירגו את המתכון, דרגו אותו :)

אהבתם את המתכון? שתפו אותו

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print
שיתוף ב email

קבלו עדכונים על מתכונים חדשים

התגובות שלכם

avatar

המתכונים האחרונים בבלוג

חצי שעה

לחמניות בית ספר רכות

הן רכות כמו עננים והן יבואו לכן בול לכל כריך שתרצו בכל יום. הן קלות

רוצים להישאר מעודכנים במתכונים החדשים?

עקבו אחרי באינסטוש או הורידו את האפליקציה

דילוג לתוכן