אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון לעוגת תפוחים בחושה

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

תבנית קוטר 24

שיתוף המתכון

רוצים להכין עוגה מפנקת, טעימה אבל שתהיה קלה מאוד להכנה? זה המתכון בשבילכם. רגע לפני ראש השנה הכנתי לכם מתכון לעוגת תפוחים בחושה, קלה מאוד שמכינים בקערה אחת ובלי הרבה מאמץ. עוגה שתקצור מחמאות, מבטיחה לכם!

מרכיבים:

  • כוס וחצי קמח רגיל (200 גרם)
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 4\3 כוס סוכר לבן (150 גרם)
  • כפית קינמון
  • 2 תפוחים ירוקים קלופים וקצוצים גס
  • 2 ביצים גדולות
  • כפית תמצית וניל
  • חצי כוס שמן (120 מ”ל)
  • 120 מ”ל שמנת חמוצה (קצת פחות ממיכל קטן)

לקראמבל (לא חובה)

  • 100 גרם סוכר דמררה
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 100 קמח גרם
  • כפית קינמון טחון

אופן הכנה:

  • בקערה גדולה מערבבים יחד קמח, אבקות אפייה, סודה לשתייה, סוכר, ותפוחים
  • בקערה נפרדת מערבבים את הרטובים: ביצים, תמצית וניל, שמן ויוגורט. מערבבים היטב ומטמיעים את בלילת הרטובים ביבשים.
  • מערבבים את שתי הבלילות היטב אך לא יותר מדי, רק עד שכל הקמח נטמע.
  • משמנים היטב תבנית עוגה ומעבירים את הבלילה
  • כעת מכינים את הקראמבל (לא חובה): מערבבים יחד בקערה בעזרת הידיים חמאה, קינמון קמח וסוכר עד שנוצרים פירורים גדולים. מפזרים אותם על העוגה מלמעלה.
  • מכניסים את העוגה לאפייה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך 40-45 דקות. העוגה מוכנה כאשר מכניסים קיסם למרכזה והוא יוצא יבש ולח.

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
קבל התראות
עדכן על
guest
2 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
יעל שפיגלר

כרגיל, מתכונים של הגר עושים הכי הרבה חשק להיכנס למטבח ולבשל!

המתכונים האחרונים בבלוג

פטריות ממולאות בשר ברוטב

אחד הסירים החגיגיים והמפתיעים, שילוב של פטריות עם בשר ברוטב מתקתק של בצלים וערמונים שאתם

אוסובוקו ובצלים ממולאים

אחד הסירים היותר טעימים שפשוט לא תפסיקו לאכול ממנו! השילוב של הבשר הרך עם הבצלים

נתח בריסקט עם ירקות שורש

אני יודעת שיש מלא מתכונים חגיגיים עכשיו, אבל את הנתח הזה אתם חייבים בשולחן שלכם!

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן