אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכון לעוגת תפוחים בחושה

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

תבנית קוטר 24

שיתוף המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

רוצים להכין עוגה מפנקת, טעימה אבל שתהיה קלה מאוד להכנה? זה המתכון בשבילכם. רגע לפני ראש השנה הכנתי לכם מתכון לעוגת תפוחים בחושה, קלה מאוד שמכינים בקערה אחת ובלי הרבה מאמץ. עוגה שתקצור מחמאות, מבטיחה לכם!

מרכיבים:

  • כוס וחצי קמח רגיל (200 גרם)
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 4\3 כוס סוכר לבן (150 גרם)
  • כפית קינמון
  • 2 תפוחים ירוקים קלופים וקצוצים גס
  • 2 ביצים גדולות
  • כפית תמצית וניל
  • חצי כוס שמן (120 מ"ל)
  • 120 מ"ל שמנת חמוצה (קצת פחות ממיכל קטן)

לקראמבל (לא חובה)

  • 100 גרם סוכר דמררה
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 100 קמח גרם
  • כפית קינמון טחון

אופן הכנה:

  • בקערה גדולה מערבבים יחד קמח, אבקות אפייה, סודה לשתייה, סוכר, ותפוחים
  • בקערה נפרדת מערבבים את הרטובים: ביצים, תמצית וניל, שמן ויוגורט. מערבבים היטב ומטמיעים את בלילת הרטובים ביבשים.
  • מערבבים את שתי הבלילות היטב אך לא יותר מדי, רק עד שכל הקמח נטמע.
  • משמנים היטב תבנית עוגה ומעבירים את הבלילה
  • כעת מכינים את הקראמבל (לא חובה): מערבבים יחד בקערה בעזרת הידיים חמאה, קינמון קמח וסוכר עד שנוצרים פירורים גדולים. מפזרים אותם על העוגה מלמעלה.
  • מכניסים את העוגה לאפייה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך 40-45 דקות. העוגה מוכנה כאשר מכניסים קיסם למרכזה והוא יוצא יבש ולח.

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן