מתכון לשומשומיות- עוגיות שומשום קלות להכנה

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

תבנית בינונית

שיתוף המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

את המתכון הזה אמא שלי אהבה להכין לנו לאורך כל הילדות. אמא שלי לא אהבה מתכונים מסובכים, היא אהבה ועדיין אוהבת כאלו שמכינים בתבנית אחת ובקלי קלות. כזה הוא המתכון לשומשומיות שלנו! מכינים אותן בקערה אחת, בחמש דקות והן פשוט- טעימות!

מרכיבים:

  • 250 גרם שומשום
  • 2 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 וחצי כוסות קמח תופח
  • שליש כוס שמן
  • שתי כפות דבש
  • כף מים

אופן הכנה:

  1. בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים מלבד הדבש והמים.
  2. מעבירים את התערובת לתבנית עם נייר אפיה ובעזרת ידיים רטובות מישרים את התערובת בתבנית
  3. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך 30-35 דקות או עד שהעוגיות בצבע זהוב-שחום
  4. כשהתבנית יוצאת מהתנור ובעודה חמה נערבב בקערית קטנה את הדבש והמים ונמרח מעל לשומשומיות.
  5. בעוד השומשומיות חמות נחתוך אותן לקוביות ונשאיר אותן לצינון עד שיתקררו לחלוטין ויתקשו.

רוצים להישאר מעודכנים במתכונים החדשים?

עקבו אחרי באינסטוש או הורידו את האפליקציה

דילוג לתוכן