אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכון לתבשיל אוסובוקו

ראשית עלי להודות על ההזמנה האישית באמת שהופתעתי 😊
עכשיו כאשר הסתיו הגיע ועוד מעט החורף נכנס, האוויר מתחיל להתקרר מגיעים איתו התבשילים המנחמים,.
אז לימי החורף הקרים או סתם שבא לכם להתפנק אוסובוקו בקר / עגל, גריסי פנינה, שעועית borlotti מנומרת וארטישוק ירושלמי.

שיתוף המתכון

מרכיבים

  • 2 ק"ג אוסובוקו בקר / עגל עם העצם (חשוב בשביל הטעם) מומלץ להשתמש בנתח טרי ולא קפוא
  • 300 גרם גריסי פנינה – להשרות כשעה במים
  • 300 גרם שעועית מנומרת (לא חובה – ניתן להשתמש בסוגים שונים) – להשרות כ-6-8 שעות במים
  • 2 בצלים חתוכים לקוביות גדולות
  • 5 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
  • 400 גרם ארטישוק ירושלמי הידוע כבטטה קסבייה להשאיר עם הקליפה
  • 5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות (ניתן להשאיר את הקליפה)
  • ראש שום שלם עם הקליפה ובנוסף 4 שיני שום פרוסות בתוך התערובת
  • 4 עלי דפנה
  • טימין טרי ללא הגבעולים
  • בהרט – לפי הטעם
  • זרעי כמון
  • תבלין כמון – לפי הטעם
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • כפית כורכום
  • פפריקה מעושנת – לפי הטעם

שלבי הכנה

  1. מקמחים את הבשר בקמח רגיל מנערים את העודפים
  2. שמים מעט שמן בסיר וצורבים מעט את הבשר
  3.  לאחר מכן מוציאים את הבשר מניחים בצד ומטגנים בשמן את הבצל והשום עד להזהבה
  4. מוסיפים את שאר הירקות והקטניות על מנת לקרמל אותם מעט
  5. לבסוף מכניסים את הבשר והתבלינים ללא המלח
  6. לשים לב שיש מספיק שמן למטה שהרכיבים לא ידבקו לסיר
  7. להוסיף מים עד לכיסוי הרכיבים ולהביא לרתיחה
  8. להכניס לתנור שחומם מראש כ- 130 מעלות
  9. לבשל בתנור כ- 4-5 שעות עד אשר הרכיבים רכים ומוכנים
  10. יש לבדוק מדיי פעם כי יש מספיק נוזלים
  11. לפני סיום הבישול יש להסיר את המכסה להוסיף את המלח ולהעלות את הטמפרטורה של התנור לכ- 200 מעלות עד צמצום הנוזלים

גלריית תמונות

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
Bookmark (0)
Please login to bookmarkClose

No account yet? Register

הקופונים שלי

קופון לפוד אפיל (food appeal)

20% הנחה על כל החנות

מידע נוסף

קופון להני – heny

15% הנחה על כל מוצרי האתר

מידע נוסף

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן