אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון לתבשיל אוסובוקו

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

6 מנות

שיתוף המתכון

ראשית עלי להודות על ההזמנה האישית באמת שהופתעתי 😊
עכשיו כאשר הסתיו הגיע ועוד מעט החורף נכנס, האוויר מתחיל להתקרר מגיעים איתו התבשילים המנחמים,.
אז לימי החורף הקרים או סתם שבא לכם להתפנק אוסובוקו בקר / עגל, גריסי פנינה, שעועית borlotti מנומרת וארטישוק ירושלמי.

מרכיבים:

  • 2 ק”ג אוסובוקו בקר / עגל עם העצם (חשוב בשביל הטעם) מומלץ להשתמש בנתח טרי ולא קפוא
  • 300 גרם גריסי פנינה – להשרות כשעה במים
  • 300 גרם שעועית מנומרת (לא חובה – ניתן להשתמש בסוגים שונים) – להשרות כ-6-8 שעות במים
  • 2 בצלים חתוכים לקוביות גדולות
  • 5 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
  • 400 גרם ארטישוק ירושלמי הידוע כבטטה קסבייה להשאיר עם הקליפה
  • 5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות (ניתן להשאיר את הקליפה)
  • ראש שום שלם עם הקליפה ובנוסף 4 שיני שום פרוסות בתוך התערובת
  • 4 עלי דפנה
  • טימין טרי ללא הגבעולים
  • בהרט – לפי הטעם
  • זרעי כמון
  • תבלין כמון – לפי הטעם
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • כפית כורכום
  • פפריקה מעושנת – לפי הטעם

אופן הכנה:

  1. מקמחים את הבשר בקמח רגיל מנערים את העודפים
  2. שמים מעט שמן בסיר וצורבים מעט את הבשר
  3.  לאחר מכן מוציאים את הבשר מניחים בצד ומטגנים בשמן את הבצל והשום עד להזהבה
  4. מוסיפים את שאר הירקות והקטניות על מנת לקרמל אותם מעט
  5. לבסוף מכניסים את הבשר והתבלינים ללא המלח
  6. לשים לב שיש מספיק שמן למטה שהרכיבים לא ידבקו לסיר
  7. להוסיף מים עד לכיסוי הרכיבים ולהביא לרתיחה
  8. להכניס לתנור שחומם מראש כ- 130 מעלות
  9. לבשל בתנור כ- 4-5 שעות עד אשר הרכיבים רכים ומוכנים
  10. יש לבדוק מדיי פעם כי יש מספיק נוזלים
  11. לפני סיום הבישול יש להסיר את המכסה להוסיף את המלח ולהעלות את הטמפרטורה של התנור לכ- 200 מעלות עד צמצום הנוזלים

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

טוסט מוקרם כמו בנאפיס

אין מנה יותר נוסטלגית מטוסט מוקרם כמו בנאפיס! מנה שזורקת אותי שנים אחורה, קלה להכנה

לחמניות בזיגוג דבש

שילוב של בייגלה ירושלמי ופרצעל בזיגוג דבש ובמיוחד לראש השנה! לחמניה טעימה ורכה מבפנים שהכי

כרישה ממולאת

סיר טעים, צמחוני וטבעוני, שמתאים לכולם! הכרישה מקבלת זיגוג עדין מרוטב הרימונים והסילאן והטעם שמתקבל

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן