מתכון למרק כתום סמיך

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

4 מנות

שיתוף המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

יש הרבה תכונות ויתרונות לירקות כתומים ומעבר לחיזוק הטוב שהם נותנים לגוף, הם משתלבים כל כך נפלא במרק והופכים אותו לאחד האהובים עליי. קבלו מתכון למרק כתום פרווה וטבעוני סמיך ומחמם שאין לו תחליף בימים קרים

מרכיבים:

  • 3 גזרים בגודל בינוני
  • 2 בטטות גדולות
  • חצי דלורית \ רבע דלעת
  • בצל גדול
  • שמן זית
  • חצי כף ג'ינג'ר מגורר
  • חצי כף שום כתוש \ 3 שיני שום כתושות
  • רבע כפית אגוז מוסקט
  • מלח, פלפל
  • 5 כוסות מים

אופן הכנה:

  1. נקלוף את הבטטות, הגזר והדלורית ונחתוך אותם לקוביות בגודל בינוני.
  2. נחתוך לקוביות בגודל בינוני בצל ונניח בצד
  3. בסיר גדול נחמם 2 כפות שמן זית, נוסיף את הבצל ונטגן אותו עד לשקיפות. נוסיף את קוביות הירקות.
  4. נוסיף 5 כוסות מים ותבלינים לפי הטעם
  5. נסגור את הסיר ונביא לרתיחה. ננמיך את הלהבה ונחכה לפחות 40 דקות עד שהירקות רכים לחלוטין.
  6. לאחר שהירקות רכים (בדיקה בעזרת מזלג שעובר באופן חלק לחלוטין בכל הירקות) באמצעות בלנדר מוט נמעך את הכל למרק. זה הזמן לטעום ולתקן תיבול לפי מה שאתם אוהבים. מגישים חם
  • אם המרק סמיך מדי לטעמכם אפשר להוסיף עוד מים לאחר שלב הבלנדר
  • המרק נשמר במקרר עד 5 ימים לפחות

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן