אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון למרק כתום סמיך

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

4 מנות

שיתוף המתכון

יש הרבה תכונות ויתרונות לירקות כתומים ומעבר לחיזוק הטוב שהם נותנים לגוף, הם משתלבים כל כך נפלא במרק והופכים אותו לאחד האהובים עליי. קבלו מתכון למרק כתום פרווה וטבעוני סמיך ומחמם שאין לו תחליף בימים קרים

מרכיבים:

  • 3 גזרים בגודל בינוני
  • 2 בטטות גדולות
  • חצי דלורית \ רבע דלעת
  • בצל גדול
  • 3 גבעולי סלרי
  • חצי כוס עדשים כתומות
  • שמן זית
  • חצי כף ג’ינג’ר מגורר
  • חצי כפית אגוז מוסקט מגורד
  • חצי כף שום כתוש \ 3 שיני שום כתושות
  • רבע כפית אגוז מוסקט
  • מלח, פלפל
  • חצי מיכל שמנת לבישול

אופן הכנה:

  1. נקלוף את הבטטות, הגזר והדלורית ונחתוך אותם לקוביות בגודל בינוני.
  2. נחתוך לקוביות בגודל בינוני בצל ונניח בצד ונחתוך גם את הסלרי
  3. בסיר גדול נחמם 2 כפות שמן זית, נוסיף את הבצל ונטגן אותו עד לשקיפות. נוסיף את קוביות הירקות ואת העדשים.
  4. נוסיף מים עד לגובה הירקות ותבלינים לפי הטעם
  5. נסגור את הסיר ונביא לרתיחה. ננמיך את הלהבה ונחכה לפחות 40 דקות עד שהירקות רכים לחלוטין.
  6. לאחר שהירקות רכים (בדיקה בעזרת מזלג שעובר באופן חלק לחלוטין בכל הירקות) באמצעות בלנדר מוט נמעך את הכל למרק. זה הזמן להוסיף שמנת ולטעום ולתקן תיבול לפי מה שאתם אוהבים. מגישים חם
  • אם המרק סמיך מדי לטעמכם אפשר להוסיף עוד מים לאחר שלב הבלנדר
  • המרק נשמר במקרר עד 5 ימים לפחות

שיתוף המתכון

דירוג ממוצע 5 / 5. כמות דירוגים 2

עדיין לא דירגו את הכתבה / מתכון, דרגו אותו :)

קבל התראות
עדכן על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

פנזרוטי

השמן כבר מוכן לחנוכה, אז אם בא לכם לקבל את האורחים עם מאפה מלוח לפתיחה

פנקייק מושלם

בכל שבת אצלנו יש נוהל שבת! בלילה מהירה ופנקייקים מושלמים ומפנקים. כל אחד בוחר את

תבשיל אוסובוקו חגיגי

התבשיל הכי חגיגי שיהיה על שולחן החג שלכם, נתח אוסובוקו מרשים שמתבשל ביין אדום ביחד

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן