מתכון למרק תירס סיני מושלם

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

4 מנות

שיתוף המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

אני מתה על מרקי התירס הסינים עם הביצה בפנים, חריפות נעימה ורוטב סויה מדויק. הכנתי לכם מתכון למרק תירס סיני מושלם ומטריף!

מרכיבים:

  •  שתי קופסאות שימורי תירס
  • כף קרונפלור
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • חצי כפית תבלין צ'ילי חריף
  • 2 כפות סוכר
  • 4 וחצי כוסות מים
  • 2 ביצים
  • חצי כפית שמן שומשום

אופן הכנה:

  1. אל סיר גדול נכניס קופסת תירס אחת שנסנן ממי התירס ואת הקופסה השנייה נכניס עם מי התירס
  2. נוסיף 4 כוסות מים (את החצי הנוסף נשאיר בצד), סויה, צ'ילי מתוק, סוכר נערבב ונביא לרתיחה
  3. כעת, בעזרת בלנדר מוט נטחן את מרק התירס אבל לא דק מדי כדי להשאיר את התירס עדיין מורגש בתוך המרק
  4. בקערה קטנה נערבב את הקרונפלור עם המים ונוסיף לסיר המרק. נערבב היטב ונרגיש לאט איך המרק נעשה סמיך מעט
  5. נטעם ונתקן את הטעמים במידה וצריך נוסיף עוד מהתבלינים. נבשל את המרק 20 דקות.
  6. לקראת סיום נקשקש שתי ביצים בקערה קטנה ובעזרת מזלג נתחיל לטפטף נטיפי ביצה אל המרק הרותח. החום של המרק ייצור את נטיפי הביצה.
  7. בשלב האחרון נוסיף מעט שמן שומשום, נערבב ונגיש

טיפים:

  • המרק נשמר במקרר עד 4 ימים
  • לחובבי החריף ניתן להוסיף טבסקו בהגשה
  • ניתן לשנות את כמות התבלינים בהתאם למה שאתם אוהבים, זוהי ההמלצה שלי

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן