אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכון ללטקעס: לביבות תפוח אדמה של סבתא דרורה

אין משהו שיותר מזכיר לי את הילדות בחנוכה מאשר לביבות תפוח אדמה חמות של סבתא דרורה האהובה שלי. בכל חנוכה הייתי מחכה לרגע שהיא תטגן לי לביבה חמה, תפזר עליה סוכר ותיתן לי לזלול אותה. היום ביקשתי ממנה להכין לי שוב לטקעס מדהימות שהטעם שלהן זרק אותי ישירות שוב לילדות. חנוכה שמח!

שיתוף המתכון

מרכיבים

  • 4 תפוחי אדמה בגודל בינוני
  • 1 בצל בינוני
  • 3 ביצים
  • 4-5 כפות קמח
  • חצי כף כמון
  • כפית זרעי כוסברה טחונים
  • מלח, פלפל
  • שמן לטיגון

שלבי הכנה

  1. בעזרת פומפייה או במעבד המזון נגרד את תפוחי האדמה והבצל. חשוב להשתמש בפומפייה לא דקה מדי
  2. נעביר את תפוחי האדמה והבצל המגורדים למסננת ובעזרת הידיים נסחוט את תפוחי האדמה ונחזיר לקערה זאת כדי להיפתר מנוזלים.
  3. נוסיף לקערה תבלינים, ביצים וקמח. לפי מרקם תפוחי האדמה שימו לב אם צריך עוד קמח. תפוחי האדמה צריכים להפוך לבלילה שנתפסת היטב כשמנסים ליצור לביבה
  4. במחבת נחמם שכבה לא דקה מדי של שמן ובעזרת כף ניצור לביבות דקות. נטגן מכל צד היטב כדי שתפוחי האדמה יתבשלו גם בפנים. נוציא לנייר סופג.
  • מומלץ לאכול עם סוכר \ יוגורט
  • הלביבה טעימה כשהיא חמה וטרייה
  • ללביבות ללא גלוטן ניתן להחליף לקמח תפוחי אדמה או קמח ללא גלוטן

גלריית תמונות

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
Bookmark (0)
Please login to bookmarkClose

No account yet? Register

הקופונים שלי

קופון לפוד אפיל (food appeal)

20% הנחה על כל החנות

מידע נוסף

קופון להני – heny

15% הנחה על כל מוצרי האתר

מידע נוסף

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן