אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון ללטקעס: לביבות תפוח אדמה של סבתא דרורה

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

15 לביבות

שיתוף המתכון

אין משהו שיותר מזכיר לי את הילדות בחנוכה מאשר לביבות תפוח אדמה חמות של סבתא דרורה האהובה שלי. בכל חנוכה הייתי מחכה לרגע שהיא תטגן לי לביבה חמה, תפזר עליה סוכר ותיתן לי לזלול אותה. היום ביקשתי ממנה להכין לי שוב לטקעס מדהימות שהטעם שלהן זרק אותי ישירות שוב לילדות. חנוכה שמח!

מרכיבים:

  • 4 תפוחי אדמה בגודל בינוני
  • 1 בצל בינוני
  • 3 ביצים
  • 4-5 כפות קמח
  • חצי כף כמון
  • כפית זרעי כוסברה טחונים
  • מלח, פלפל
  • שמן לטיגון

אופן הכנה:

  1. בעזרת פומפייה או במעבד המזון נגרד את תפוחי האדמה והבצל. חשוב להשתמש בפומפייה לא דקה מדי
  2. נעביר את תפוחי האדמה והבצל המגורדים למסננת ובעזרת הידיים נסחוט את תפוחי האדמה ונחזיר לקערה זאת כדי להיפתר מנוזלים.
  3. נוסיף לקערה תבלינים, ביצים וקמח. לפי מרקם תפוחי האדמה שימו לב אם צריך עוד קמח. תפוחי האדמה צריכים להפוך לבלילה שנתפסת היטב כשמנסים ליצור לביבה
  4. במחבת נחמם שכבה לא דקה מדי של שמן ובעזרת כף ניצור לביבות דקות. נטגן מכל צד היטב כדי שתפוחי האדמה יתבשלו גם בפנים. נוציא לנייר סופג.
  • מומלץ לאכול עם סוכר \ יוגורט
  • הלביבה טעימה כשהיא חמה וטרייה
  • ללביבות ללא גלוטן ניתן להחליף לקמח תפוחי אדמה או קמח ללא גלוטן

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
קבל התראות
עדכן על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

פטריות ממולאות בשר ברוטב

אחד הסירים החגיגיים והמפתיעים, שילוב של פטריות עם בשר ברוטב מתקתק של בצלים וערמונים שאתם

אוסובוקו ובצלים ממולאים

אחד הסירים היותר טעימים שפשוט לא תפסיקו לאכול ממנו! השילוב של הבשר הרך עם הבצלים

נתח בריסקט עם ירקות שורש

אני יודעת שיש מלא מתכונים חגיגיים עכשיו, אבל את הנתח הזה אתם חייבים בשולחן שלכם!

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן