מתכון ללטקעס: לביבות תפוח אדמה של סבתא דרורה

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

15 לביבות

שיתוף המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

אין משהו שיותר מזכיר לי את הילדות בחנוכה מאשר לביבות תפוח אדמה חמות של סבתא דרורה האהובה שלי. בכל חנוכה הייתי מחכה לרגע שהיא תטגן לי לביבה חמה, תפזר עליה סוכר ותיתן לי לזלול אותה. היום ביקשתי ממנה להכין לי שוב לטקעס מדהימות שהטעם שלהן זרק אותי ישירות שוב לילדות. חנוכה שמח!

מרכיבים:

  • 4 תפוחי אדמה בגודל בינוני
  • 1 בצל בינוני
  • 3 ביצים
  • 4-5 כפות קמח
  • חצי כף כמון
  • כפית זרעי כוסברה טחונים
  • מלח, פלפל
  • שמן לטיגון

אופן הכנה:

  1. בעזרת פומפייה או במעבד המזון נגרד את תפוחי האדמה והבצל. חשוב להשתמש בפומפייה לא דקה מדי
  2. נעביר את תפוחי האדמה והבצל המגורדים למסננת ובעזרת הידיים נסחוט את תפוחי האדמה ונחזיר לקערה זאת כדי להיפתר מנוזלים.
  3. נוסיף לקערה תבלינים, ביצים וקמח. לפי מרקם תפוחי האדמה שימו לב אם צריך עוד קמח. תפוחי האדמה צריכים להפוך לבלילה שנתפסת היטב כשמנסים ליצור לביבה
  4. במחבת נחמם שכבה לא דקה מדי של שמן ובעזרת כף ניצור לביבות דקות. נטגן מכל צד היטב כדי שתפוחי האדמה יתבשלו גם בפנים. נוציא לנייר סופג.
  • מומלץ לאכול עם סוכר \ יוגורט
  • הלביבה טעימה כשהיא חמה וטרייה
  • ללביבות ללא גלוטן ניתן להחליף לקמח תפוחי אדמה או קמח ללא גלוטן

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן