אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found
תבשיל עוף בתפוחי אדמה

מתכון לתבשיל בסיר אחד: עוף ותפוחי אדמה ברוטב סילאן

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

6 מנות

שיתוף המתכון

זה כל כך פשוט להכנה שלא תאמינו עד כמה זה טעים! מתכון בסיר אחד שמכינים ברגע ובלי מאמץ

מרכיבים:

  • 8 חתיכות שוקי עוף (אפשר חלק אחר בעוף שאתם אוהבים)
  • 6-7 תפוחי אדמה בגודל בינוני בקליפתם רחוצים היטב
  • רבע כוס קטשופ
  • רבע כוס סילאן
  • רבע כוס רוטב סויה איכותי
  • 3 כפות שמן
  • כף תבלין ‘על האש’ או תבלין גריל
  • מלח, פלפל
  • חצי כף פפריקה

אופן הכנה:

  1. תחילה נחתוך את תפוחי האדמה לעיגולים לא דקים מדי, בערך בעובי ס”מ.
  2. ננקה היטב את העוף ונשאיר אותו עם העור. ניתן להסיר את העור אך מומלץ שלא מכיוון שהוא מעניק טעם נהדר בעת הבישול
  3. בקערה גדולה נערבב את כל מצרכי הרוטב, נטעם ונתקן. הרוטב צריך להיות מאוד מרוכז בטעמו.
  4. נערבב בתבנית שהחלטנו להכניס לתנור את העוף ותפוחי האדמה וניצוק מעליהם את הרוטב. נערבב היטב ונניח בצד לעשר דקות.
  5. נחמם תנור ל180 מעלות
  6. נעביר את העוף ותפוחי האדמה לתבנית גדולה עם נייר אפייה ונכסה בנייר כסף. נכניס לתנור למשך 40 דקות. לאחר 40 דקות נסיר את כיסוי האלומיניום ונמשיך לבשל עוד חצי שעה לפחות ועד לריכוך מוחלט של תפוחי האדמה. בזמן האפייה חשוב לסובב מדי פעם את העוף ולערבב את תפוחי האדמה כך שייצלו מכל הצדדים
  • התבשיל נשמר היטב במקרר לשבוע ימים
  • ניתן להוסיף לרוטב תבלינים נוספים כמו פפריקה חריפה, בהרט או זרעי כוסברה

 

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
קבל התראות
עדכן על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

פטריות ממולאות בשר ברוטב

אחד הסירים החגיגיים והמפתיעים, שילוב של פטריות עם בשר ברוטב מתקתק של בצלים וערמונים שאתם

אוסובוקו ובצלים ממולאים

אחד הסירים היותר טעימים שפשוט לא תפסיקו לאכול ממנו! השילוב של הבשר הרך עם הבצלים

נתח בריסקט עם ירקות שורש

אני יודעת שיש מלא מתכונים חגיגיים עכשיו, אבל את הנתח הזה אתם חייבים בשולחן שלכם!

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן