מתכון לתבשיל בסיר אחד: עוף ותפוחי אדמה ברוטב סילאן

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

6 מנות

שיתוף המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

זה כל כך פשוט להכנה שלא תאמינו עד כמה זה טעים! מתכון בסיר אחד שמכינים ברגע ובלי מאמץ

מרכיבים:

  • 8 חתיכות שוקי עוף (אפשר חלק אחר בעוף שאתם אוהבים)
  • 6-7 תפוחי אדמה בגודל בינוני בקליפתם רחוצים היטב
  • רבע כוס קטשופ
  • רבע כוס סילאן
  • רבע כוס רוטב סויה איכותי
  • 3 כפות שמן
  • כף תבלין 'על האש' או תבלין גריל
  • מלח, פלפל
  • חצי כף פפריקה

אופן הכנה:

  1. תחילה נחתוך את תפוחי האדמה לעיגולים לא דקים מדי, בערך בעובי ס"מ.
  2. ננקה היטב את העוף ונשאיר אותו עם העור. ניתן להסיר את העור אך מומלץ שלא מכיוון שהוא מעניק טעם נהדר בעת הבישול
  3. בקערה גדולה נערבב את כל מצרכי הרוטב, נטעם ונתקן. הרוטב צריך להיות מאוד מרוכז בטעמו.
  4. נערבב בתבנית שהחלטנו להכניס לתנור את העוף ותפוחי האדמה וניצוק מעליהם את הרוטב. נערבב היטב ונניח בצד לעשר דקות.
  5. נחמם תנור ל180 מעלות
  6. נעביר את העוף ותפוחי האדמה לתבנית גדולה עם נייר אפייה ונכסה בנייר כסף. נכניס לתנור למשך 40 דקות. לאחר 40 דקות נסיר את כיסוי האלומיניום ונמשיך לבשל עוד חצי שעה לפחות ועד לריכוך מוחלט של תפוחי האדמה. בזמן האפייה חשוב לסובב מדי פעם את העוף ולערבב את תפוחי האדמה כך שייצלו מכל הצדדים
  • התבשיל נשמר היטב במקרר לשבוע ימים
  • ניתן להוסיף לרוטב תבלינים נוספים כמו פפריקה חריפה, בהרט או זרעי כוסברה

 

רוצים להישאר מעודכנים במתכונים החדשים?

עקבו אחרי באינסטוש או הורידו את האפליקציה

דילוג לתוכן