מתכון לתבשיל פרגיות, ערמונים ובצל מקורמל

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

4 מנות

שיתוף המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

תבשיל פשוט וקל שמכינים בסיר אחד, בלי הרבה מאמץ אבל עם מלא טעם! אפשר להחליף את הערמונים בירק או פחמימה אחרת ולשדרג את התבשיל עם תוספות אחרות. מתאים בול לארוחת צהריים נהדרת

מרכיבים:

  • קילו פרגיות (בערך 6-8 חתיכות פרגית) \ חזה עוף
  • 2 שקיות ערמונים בואקום (100 גרם בשקית)
  • סלסלת פטריות שמפיניון \ פורטבלו או מעורבב
  • 3 בצלים גדולים
  • 3 כפות שמן
  • 3 כפות טריאקי
  • 2 כפות סויה
  • 2 כפות צ'ילי מתוק
  • 2 שיני שום
  • חצי כפית תבלין צ'ילי גרוס
  • כפית תבלין על האש \ לגריל
  • 2 כפות מים
  • 50 גרם קשיו (לא חובה)

אופן הכנה:

  1. על קרש חיתוך נחתוך את הבצלים לרצועות דקות
  2. בסיר נמוך ורחב עם תחתית עבה יחסית נחמם שמן ונטגן את הפרגיות או חזה העוף עד להשחמה משני הצדדים. בערך 5 דקות מכל צד. נוציא את הפרגיות לאחר ההשחמה לקערה בצד.
  3. אל אותו הסיר נוסיף מעט שמן ונכניס את הבצל. ננמיך את האש ונטגן את הבצל היטב תוך ערבוב כל כמה דקות. התהליך בו הבצל מתקרמל לוקח בערך עשר דקות עד שהבצל נעשה זהוב ושחום בצדדים
  4. נחתוך את הפטריות לרצועות ונוסיף לסיר. ניתן לפטריות טיגון של 3-5 דקות עד שהן משנות את צבען
  5. אל הסיר נוסיף את הפרגיות או חזה העוף. אפשר להשאיר את החתיכות שלמות או לחתוך אותן לקוביות.
  6. בעזרת הידיים נפרק בעדינות את הערמונים ונוסיף אותם לסיר, נוסיף גם את הקשיו
  7. נערבב היטב בקערה את מרכיבי הרוטב: טריאקי, צ'ילי, סויה, שום כתוש, צ'ילי ותבלין על האש. נוסיף את הרוטב לסיר ונערבב היטב. נוסיף 2 כפות מים, נערבב, נסגור את הסיר ונבשל 20 דקות על אש נמוכה.
  • מומלץ להגיש לצד אורז לבן
  • מומלץ להוסיף מעט שומשום לסיר ולערבב

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן