אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found
פרגית עם ערמונים ובצל מקורמל

מתכון לתבשיל פרגיות, ערמונים ובצל מקורמל

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

4 מנות

שיתוף המתכון

תבשיל פשוט וקל שמכינים בסיר אחד, בלי הרבה מאמץ אבל עם מלא טעם! הוא עם פטריות, ערמונים, מלא בצל מקורמל ופשוט טעים בקטע שאי אפשר להפסיק! מומלץ להגיש עם אורז לבן בצד. אפשר להחליף את הערמונים בירק או פחמימה אחרת ולשדרג את התבשיל עם תוספות אחרות. הכי מושלם לארוחת צהריים נהדרת

מרכיבים:

  • קילו פרגיות (בערך 6-8 חתיכות פרגית) \ חזה עוף
  • 2 שקיות ערמונים בואקום (100 גרם בשקית)
  • סלסלת פטריות שמפיניון \ פורטבלו או גם וגם
  • 3 בצלים גדולים
  • כף סילאן
  • 3 כפות שמן

לרוטב

  • 3 כפות טריאקי
  • 2 כפות סויה
  • כף סילאן
  • 2 כפות צ’ילי מתוק (לא חובה)
  • 2 שיני שום כתושות
  • חצי כפית תבלין צ’ילי גרוס (לא חובה)
  • כפית תבלין על האש \ גריל \ ראס אל חנות
  • רבע כוס מים

מלמעלה

  • שומשום
  • 50 גרם קשיו (לא חובה)
  • כוסברה קצוצה

אופן הכנה:

  1. על קרש חיתוך נחתוך את הבצלים לרצועות דקות
  2. בסיר נמוך ורחב עם תחתית עבה יחסית נחמם שמן ונטגן את הפרגיות או חזה העוף עד להשחמה משני הצדדים. בערך 5 דקות מכל צד. נוציא את הפרגיות לאחר ההשחמה לקערה בצד.
  3. אל אותו הסיר נוסיף מעט שמן ונכניס את הבצל. ננמיך את האש ונטגן את הבצל היטב תוך ערבוב כל כמה דקות. נוסיף כף סילאן או כף סוכר חום להאצת תהליך ההשחמה. התהליך בו הבצל מתקרמל לוקח בערך עשר דקות. אל תוותרו כי זה נותן מלא טעם! נטגן עד שהבצל נעשה זהוב ושחום בצדדים תוך כדי ערבוב.
  4. נחתוך את הפטריות לרצועות ונוסיף לסיר. ניתן לפטריות טיגון של 3-5 דקות עד שהן משנות את צבען
  5. אל הסיר נוסיף את הפרגיות או חזה העוף. אפשר להשאיר את החתיכות שלמות או לחתוך אותן לקוביות.
  6. נערבב היטב בקערה את מרכיבי הרוטב: טריאקי, צ’ילי גרוס, סויה, שום כתוש, צ’ילי מתוק ותבלין על האש. נוסיף את הרוטב לסיר ונערבב היטב. נוסיף רבע כוס מים לסיר, נערבב, נסגור את הסיר ונבשל 20 דקות על אש נמוכה.
  7. בעזרת הידיים נפרק בעדינות את הערמונים ונוסיף אותם לסיר, נוסיף גם את הקשיו \ שומשום או גם וגם
  • מומלץ להגיש לצד אורז לבן
  • מומלץ לפזר כוסברה קצוצה מעל הכל
  • ניתן לגוון את הירקות ולהוריד את הפטריות או הערמונים

שיתוף המתכון

דירוג ממוצע 4.4 / 5. כמות דירוגים 7

עדיין לא דירגו את הכתבה / מתכון, דרגו אותו :)

קבל התראות
עדכן על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

פנקייק מושלם

בכל שבת אצלנו יש נוהל שבת! בלילה מהירה ופנקייקים מושלמים ומפנקים. כל אחד בוחר את

תבשיל אוסובוקו חגיגי

התבשיל הכי חגיגי שיהיה על שולחן החג שלכם, נתח אוסובוקו מרשים שמתבשל ביין אדום ביחד

עוף בדבש בתבנית אחת

זה המתכון שאתם חייבים בשולחן החג שלכם! העוף יוצא עסיסי מאוד, אני השתמשתי בפרגיות עם

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן