אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון לשקשוקה מושלמת

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

4 מנות

שיתוף המתכון

איך אני אוהבת שקשוקה. היא באה בול, בלי הרבה מאמץ, עם מצרכים שכמעט תמיד יש. הפעם מעלה לכם מתכון לבסיס שקשוקה מושלם עם חצילים ופטה!

מרכיבים:

  • 1 חציל בגודל בינוני
  • בצל קטן חתוך לרצועות
  • 15-20 עגבניות שרי בשלות
  • 1 פלפל אדום \ צהוב
  • 1 רסק קטן
  • כפית פפריקה חריפה
  • כפית פפריקה מתוקה
  • 2-3 שיני שום כתושות
  • מלח, פלפל
  • חצי כף סוכר
  • חצי כוס מים
  • 4-6 ביצים
  • 50 גרם גבינת פטה \ בולגרית
  • שמן זית

אופן הכנה:

  1. את החציל נחתוך לקוביות, נסדר בתבנית עם נייר אפייה, נבזוק מעט מלח גס ושמן זית ונערבב היטב כדי שכל החצילים יהיו מצופים בשמן. נכניס לתנור שחומם מראש ל200 מעלות למשך 25-40 דקות ועד שקוביות החצילים זהובות.
  2. נחמם מחבת מעט עמוקה ונחמם 2-3 כפות שמן זית, נוסיף את הבצל ונטגן עד להזהבה
  3. נחתוך את הגמבה לרצועות ונוסיף אותן למחבת, נטגן את הגמבה מעט לריכוך קל ונוסיף את עגבניות השרי אחרי שחצינו אותן לשתיים. ננמיך את האש
  4. נערבב היטב וניתן לעגבניות כמה דקות להוציא את הנוזלים שבהן. נוסיף את השום ונערבב היטב. כעת נוסיף מחצית מכמות החצילים שאפינו, את החצי השני נוסיף בסיום.
  5. נוסיף רסק, מים, תבלינים, שום ונערבב היטב. נביא לרתיחה וננמיך מעט את האש. נטעם ונתקן טעמים
  6. כעת ניצור גומות קטנות בשקשוקה ונניח בכל אחת מהגומות חצי כף שמן זית. אל כל אחת מהגומות נכניס ביצה, ונבשל עד שנוצר קרום לבן מסביב לביצה
  7. נסגור עם מכסה על השקשוקה ל3-5 דקות. אנחנו לא רוצים לבשל את הביצים יותר מדי כדי להגיע למצב בו הביצה נוזלית בפנים.
  8. נסיר את המכסה, נפזר את החצילים שנותרו, נפזר גבינת פטה ומעט פטרוזיליה לקישוט.
  • אפשר להכין את השקשוקה ללא החצילים והפטה ועל הבסיס הזה להוסיף מה שתרצו
  • הצעות הגשה: להוסיף עלי בזיליקום, גבינת עזים

שיתוף המתכון

דירוג ממוצע 5 / 5. כמות דירוגים 2

עדיין לא דירגו את הכתבה / מתכון, דרגו אותו :)

קבל התראות
עדכן על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

פנזרוטי

השמן כבר מוכן לחנוכה, אז אם בא לכם לקבל את האורחים עם מאפה מלוח לפתיחה

פנקייק מושלם

בכל שבת אצלנו יש נוהל שבת! בלילה מהירה ופנקייקים מושלמים ומפנקים. כל אחד בוחר את

תבשיל אוסובוקו חגיגי

התבשיל הכי חגיגי שיהיה על שולחן החג שלכם, נתח אוסובוקו מרשים שמתבשל ביין אדום ביחד

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן