אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכון לשקשוקה מושלמת

איך אני אוהבת שקשוקה. היא באה בול, בלי הרבה מאמץ, עם מצרכים שכמעט תמיד יש. הפעם מעלה לכם מתכון לבסיס שקשוקה מושלם עם חצילים ופטה!

שיתוף המתכון

מרכיבים

  • 1 חציל בגודל בינוני
  • בצל קטן חתוך לרצועות
  • 15-20 עגבניות שרי בשלות
  • 1 פלפל אדום \ צהוב
  • 1 רסק קטן
  • כפית פפריקה חריפה
  • כפית פפריקה מתוקה
  • 2-3 שיני שום כתושות
  • מלח, פלפל
  • חצי כף סוכר
  • חצי כוס מים
  • 4-6 ביצים
  • 50 גרם גבינת פטה \ בולגרית
  • שמן זית

שלבי הכנה

  1. את החציל נחתוך לקוביות, נסדר בתבנית עם נייר אפייה, נבזוק מעט מלח גס ושמן זית ונערבב היטב כדי שכל החצילים יהיו מצופים בשמן. נכניס לתנור שחומם מראש ל200 מעלות למשך 25-40 דקות ועד שקוביות החצילים זהובות.
  2. נחמם מחבת מעט עמוקה ונחמם 2-3 כפות שמן זית, נוסיף את הבצל ונטגן עד להזהבה
  3. נחתוך את הגמבה לרצועות ונוסיף אותן למחבת, נטגן את הגמבה מעט לריכוך קל ונוסיף את עגבניות השרי אחרי שחצינו אותן לשתיים. ננמיך את האש
  4. נערבב היטב וניתן לעגבניות כמה דקות להוציא את הנוזלים שבהן. נוסיף את השום ונערבב היטב. כעת נוסיף מחצית מכמות החצילים שאפינו, את החצי השני נוסיף בסיום.
  5. נוסיף רסק, מים, תבלינים, שום ונערבב היטב. נביא לרתיחה וננמיך מעט את האש. נטעם ונתקן טעמים
  6. כעת ניצור גומות קטנות בשקשוקה ונניח בכל אחת מהגומות חצי כף שמן זית. אל כל אחת מהגומות נכניס ביצה, ונבשל עד שנוצר קרום לבן מסביב לביצה
  7. נסגור עם מכסה על השקשוקה ל3-5 דקות. אנחנו לא רוצים לבשל את הביצים יותר מדי כדי להגיע למצב בו הביצה נוזלית בפנים.
  8. נסיר את המכסה, נפזר את החצילים שנותרו, נפזר גבינת פטה ומעט פטרוזיליה לקישוט.
  • אפשר להכין את השקשוקה ללא החצילים והפטה ועל הבסיס הזה להוסיף מה שתרצו
  • הצעות הגשה: להוסיף עלי בזיליקום, גבינת עזים

גלריית תמונות

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
Bookmark (0)
Please login to bookmarkClose

No account yet? Register

הקופונים שלי

קופון לפוד אפיל (food appeal)

20% הנחה על כל החנות

מידע נוסף

קופון להני – heny

15% הנחה על כל מוצרי האתר

מידע נוסף

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן