מתכון לניוקי סלק ברוטב שמנת פטריות

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

4 מנות

שיתוף המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

מנה מדהימה בצבע מטורף שבקלות יכולתם להתבלבל ולחשוב שהיא ממסעדה, אבל אתם לא מאמינים באיזה קלות תכינו אותה! ניוקי סלק עם רוטב שמנת פטריות מטורף

מרכיבים:

  • לניוקי

  • קילו תפוחי אדמה
  • 2 כוסות קמח
  • כפית מלח
  • 1 סלק בואקום שנטחן למחית
  • לרוטב:

  • סלסלת פטריות שמפיניון
  • 50 גרם חמאה
  • 1 מיכל שמנת לבישול (250 מ"ל)
  • מעט אגוז מוסקט
  • כפית א.מרק פטריות (לא חובה)
  • מלח, פלפל
  • 1 שן שום כתושה
  • גבינת פרמז'ן

אופן הכנה:

  1. נתחיל מהניוקי: את תפוחי האדמה נשטוף היטב ונכניס לבישול במים רותחים בקליפתם עד שהם רכים אבל לא מתפרקים. נעביר את תפוחי האדמה לתבנית עם נייר אפייה ונכניס לתנור שחומם מראש ל220 מעלות על חום טורבו למשך חצי שעה זאת במטרה לייבש אותם לחלוטין. נוציא לצינון
  2. נקלוף את תפוחי האדמה בעודם חמים, ונמעך למחית רכה ללא גושים בכלל, מומלץ להשתמש במועך פירה. נוסיף לתפוחי האדמה את הסלק הטחון (מומלץ לטחון במעבד מזון או נינג'ה, הוסיפו כפית מים למרקם חלק), המלח והקמח ונערבב היטב עד שנוצר בצק לא דביק. אם הבצק עדיין דביק הוסיפו קמח במידת הצורך.
  3. על משטח עבודה מקומח נתחיל ליצור מהבצק הורוד נחשים מוארכים ונחתוך לחתיכות בעובי ס"מ-ס"מ וחצי. נחתוך את כל הבצק לניוקי ונכניס לבישול במים רותחים רק עד שהניוקי צפים! זו הנקודה בה חייבים להוציא אותם החוצה. אני ממליצה לחכות מעט לבישול ולהכין את הרוטב וכך להכניס את הניוקי כאשר הם צפים ישירות אל הרוטב
  4. הרוטב: נחמם מחבת עמוקה ונכניס אליה חמאה ואת הפטריות. נטגן עד שהפטריות משנות את צבען והופכות רכות.
  5. נוסיף את השמנת, התבלינים מלבד גבינת הפרמז'ן ונתקן טעמים במידת הצורך. נוסיף את הניוקי אל הרוטב, נוסיף פרמז'ן לפי הכמות הרצויה, נערבב היטב ונגיש
  • המתכון יעבוד היטב גם ללא הסלק
  • מומלץ להגיש מיד

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן