
אלפחורס הוואנה
בפעם הראשונה שאכלתי אלפחורס הוואנה בארגנטינה התאהבתי מיד. עוגיה רכה במילוי ריבת חלב ובציפוי שוקולד. שלמות! הכנתי את הגרסה הביתית
בפעם הראשונה שאכלתי אלפחורס הוואנה בארגנטינה התאהבתי מיד. עוגיה רכה במילוי ריבת חלב ובציפוי שוקולד. שלמות! הכנתי את הגרסה הביתית
תחזיקו חזק ותיזהרו לא לעוף: חלת אסאדו! נכון שזה מטורף? לקחתי בצק חלה רך, הכנסתי אליו אסאדו מפורק ומתובל… וזה
במסגרת הטיול שלנו במקומות בעולם מהבית, החלטתי שנגיע להונגריה, לאכול את המאפה המושלם שגם מתאים בול לחורף – קיורטוש הונגרי!
הרוגלך הזה הוא נשנוש שאי אפשר להפסיק לאכול. ככל שהם יותר קטנים, ככה אוכלים מהם יותר ויותר. ההכנה שלהם דורשת
יום שישי בבוקר וכל הבית כבר מלא בריח של קינמון וחמאה…מאפה שמרים רך במילוי קינמון שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול!
העוגה הזאת הייתה מלכת החג שלי בשבועות ואני בטוחה שהיא תהיה חלק בלתי נפרד מחיינו. עוגת גבינה ניו יורקית, עם
תמיד שאני עוברת ליד דוכן של כרוב ממולא ועלי גפן אני חייבת לעצור. לא משנה איפה אני, לא משנה מה
אני לא לגמרי חובבת של קמח כוסמין, אבל לפעמים אני פשוט מרגישה שחייבת לחם קצת יותר מורכב ולא רק מקמח
מבחוץ לחמניית באן רכה כמו ענן, בפנים דג בציפוי קריספי בטירוף עם טעמים אסייאתים, רוטב חרדל מיוחד והרבה הרבה כיף!