אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

קציצות עם שומר ואפונה

מתכון לקציצות ברוטב שומר ואפונה

אחד הזכרונות ילדות הכי חזקים שלי הוא להכין קציצות עם אמא שלי, זוכרת איך היתי עומדת לידה בשרפרף החום ומסתכלת איך היא טוחנת את הבשר ומכינה את הקציצות הכי רכות שיש. מאז הכנתי עשרות סירי קציצות ואני אוהבת להכין אותם עם ירקות עונתיים. הפעם סיר עם שומר ואפונה, קציצות רכות וטעימות

שיתוף המתכון

מרכיבים

לקציצות

  • קילו בשר טחון עם 20% שומן
  • תפוח אדמה מגורד וסחוט מנוזלים
  • 2 ביצים
  • בצל אחד מגורד וסחוט מנוזלים
  • רבע כוס פירורי לחם
  • חצי כוס סודה (המשקה)
  • חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 2 שיני שום כתושות
  • חצי כפית פפריקה
  • חצי כפית בהרט
  • רבע כפית ראס אל חנות
  • חצי כפית מלח

לרוטב:

  • 1 בצל סגול \ לבן
  • 1 שומר גדול
  • כף סילאן טבעי
  • כפית פפריקה מתוקה
  • כפית מלח
  • חצי כפית בהרט
  • 2 שיני שום כתושות
  • כוס אפונה קפואה שהפשרנו

שלבי המתכון צולמו בוידאו לרשתות החברתיות

למעבר לוידאו

שלבי הכנה

  1. נערבב את כל החומרים יחד. נדאג לסחוט את הבצל ותפוחי האדמה. רצוי לגרד את הבצל בפומפיה כדי שהוא לא יפריע למרקם הקציצה. נתחיל לגלגל קציצות ונניח עם תבנית עם נייר אפיה.
  2. נרסס שמן זית ונאפה בתנור ב180 מעלות למשך 12-15 דקות בלבד רק לסגירה של הקציצות. אין צורך שהקציצות יקבלו גוון עמוק או יאפו יותר מדי. אם התנור שלכם חזק הוציאו את הקציצות לפני.
  3. לרוטב: נחתוך בצל ושומר לפרוסות, בסיר נשים מעט שמן זית ואת הבצל והשומר. נעביר לאש ונוסיף את התבלינים, סילאן, אפונה ומים שיכסו את הכל בס"מ לפחות.
  4. נוסיף את הקציצות לסיר ונסגור לבישול של חצי שעה.
  5. נעביר את הסיר לתנור למשך חצי שעה נוסף ובעשר דקות האחרונות נפתח את הסיר כדי לתת לקציצות לקבל גוון שחום

גלריית תמונות

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

הקופונים שלי

קופון להני – heny

20% הנחה על כל מוצרי האתר

מידע נוסף

קופון לדיאט אנג'ל

150 ש"ח הנחה

מידע נוסף

קופון לפוד אפיל (food appeal)

20% הנחה על כל החנות

מידע נוסף

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

דילוג לתוכן