אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכון לאוסובוקו ובצלים ממולאים

אחד הסירים היותר טעימים שפשוט לא תפסיקו לאכול ממנו! השילוב של הבשר הרך עם הבצלים והרוטב המתקתק זאת פשוט תוצאה שתשאיר את כולם סביב שולחן החג מהופנטים מהטעם, מבטיחה לכם

שיתוף המתכון

מרכיבים

  • נתח אוסובוקו במשקל קילו – קילו וחצי
  • 6-7 בצלים גדולים
  • 2 כוסות אורז עגול
  • חצי צרור פטרוזיליה
  • חצי צרור כוסברה
  • כפית בהרט
  • כפית כמון
  • כפית שום כתוש / 3 שיני שום כתושות
  • 3 כפות שמן זית
  • רסק קטן
  • 4 כפות רכז רימונים
  • 4 כפות סילאן
  • מלח, פלפל

לרוטב:

  • רבע כוס רכז רימונים
  • רבע כוס סילאן
  • מיץ מלימון אחד
  • 3 כוסות מים

שלבי המתכון צולמו בוידאו לרשתות החברתיות

למעבר לוידאו

שלבי הכנה

  1. נקלף את הבצלים ונחצה עם סכין רק עד לאמצע. נכניס את הבצלים לסיר עם מים רותחים ונבשל חצי שעה. נעביר את הבצלים למסננת וניתן להם להצטנן.
  2.  בינתיים נכין את המילוי: בסיר נחמם כף שמן ונוסיף את האורז עם כוס וחצי מים. נבשל את האורז עשר דקות עד שהמים נספגים, נכבה את האש ונעביר את האורז לקערה. נוסיף כוסברה ופטרוזיליה קצוצים, תבלינים ורטבים. נערבב הכל ונניח בצד
  3.  נפריד את הבצלים לשכבות ונתחיל למלא במילוי האורז שלנו.
  4. בסיר רחב שמתאים לתנור נחמם מעט שמן ונצרוב את האוסובוקו משני הצדדים עם מלח ופלפל. את ליבת הבצלים שנשארה לנו אני אוהבת לחתוך ולפזר בסיר מסביב לאוסובוקו. אחרי שהאוסבוקו משחים משני הצדדים נוסיף את הבצלים מסביב. נערבב את כל מרכיבי הרוטב ונמזוג. נביא לרתיחה ובינתיים נחמם תנור ל180 מעלות בטורבו.
  5.  נכסה ונכניס לתנור למשך 3 שעות לפחות. אחרי שעה נעביר את התנור ל150 מעלות. כל שעה נדאג להוסיף מים לסיר כך שהם יהיו בגובה של שליש מנתח הבשר. אחרי שלוש שעות נפתח את המכסה וניתן להכל להשחים חצי שעה

גלריית תמונות

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
2 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
אבי

נראה לי ש 180 ל 3 שעות חם מידיי…

Bookmark (2)
Please login to bookmarkClose

No account yet? Register

הקופונים שלי

קופון לפוד אפיל (food appeal)

20% הנחה על כל החנות

מידע נוסף

קופון להני – heny

15% הנחה על כל מוצרי האתר

מידע נוסף

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן