מתכון קל ופשוט להכנה של פיתות מקמח כוסמין מלא. הכי כיף שהפיתות האלו זמינות בכל רגע לכריך מפנק
לחמניות בזיגוג דבש
שילוב של בייגלה ירושלמי ופרצעל בזיגוג דבש ובמיוחד לראש השנה! לחמניה טעימה ורכה מבפנים שהכי
משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג
מתכון קל ופשוט להכנה של פיתות מקמח כוסמין מלא. הכי כיף שהפיתות האלו זמינות בכל רגע לכריך מפנק
1. נחמם תנור ל250 מעלות בטורבו. אל קערת מיקסר עם וו לישה נכניס מים ושמרים. נערבב היטב וניתן לשמרים לנוח עם המים כעשר דקות
2. נוסיף את הקמח ואת הסוכר ושמן הזית ונתחיל ללוש במהירות נמוכה למשך 3 דקות
3. נוסיף את המלח ונמשיך ללוש 7 דקות לפחות. אם חסר מים נוסיף בהדרגה- כף כל פעם. חשוב מאוד שהבצק לא יצא דביק מדי
4. אחרי שכל הבצק נאסף והתגבש, נעביר אותו לקערה מעט משומנת ונכסה להתפחה של שעה וחצי לפחות. נוציא מהבצק את האוויר ונחלק לחלקים שווים במשקל 70 גרם.
5. נכדרר כל חלק לכדור חלק ונניח על נייר אפייה מעט מקומח להתפחה של חצי שעה.
6. נפתח את כדורי הבצק על משטח עבודה מקומח לפיתות בעזרת מערוך. חשוב לשים לב לא לדקק את הפיתה יותר מדי. העובי הרצוי הוא חצי ס״מ לכל פיתה. נכסה את הפיתות במגבת ונתפיח למשך 15 דקות.
7. נעביר את הפיתות לתנור החם לאפייה של 7 דקות עד שנוצר כיס והפיתות שחומות
* אם לא נוצר כיס – לא התפחתם את הבצק מספיק זמן
* חשוב לקמח את משטח העבודה כי הבצק נוטה להיות רך ולהידבק
* ניתן לאפות בטאבון
שילוב של בייגלה ירושלמי ופרצעל בזיגוג דבש ובמיוחד לראש השנה! לחמניה טעימה ורכה מבפנים שהכי
סיר טעים, צמחוני וטבעוני, שמתאים לכולם! הכרישה מקבלת זיגוג עדין מרוטב הרימונים והסילאן והטעם שמתקבל
סתיו סעדון המוכשרת הגיעה ללמד אותי איך להכין את הפסטייה שלה, זו שהיא מכינה כבר
רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים