אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מפרום ללא טיגון

מתכון למפרום ללא טיגון

זה אחד הסירים הטעימים והקלים להכנה. טעמים של מפרום אבל בלי הטיגון והעבודה הקשה. שכבות של תפוח אדמה, חציל, ובשר ברוטב עגבניות עם המון טעמים טובים

שיתוף המתכון

מרכיבים

  • 2 חצילים בגודל בינוני
  • 2 תפוחי אדמה בגודל בינוני

לקציצות:

  • קילו בשר טחון
  • 1 בצל קצוץ
  • חצי צרור פטרוזיליה
  • חצי צרור כוסברה
  • רבע כוס פירורי לחם
  • רבע כוס משקה סודה
  • 3 שיני שום כתושות
  • חצי כף תבלין בהרט
  • חצי כפית קינמון
  • כפית מלח
  • חצי כף פלפל שחור
  • כפית כורכום
  • כפית פפריקה מתוקה

לרוטב

 
  • בצל קצוץ
  • רסק קטן
  • רוטב עגבניות \ עגבניות מרוסקות (400 מ"ל)
  • מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, מעט פפריקה חריפה (לא חובה), תבלין ראס אל חנות
  • כוס וחצי מים

שלבי הכנה

  1. נקלף את החציל ותפוחי האדמה. במנדולינה או בעזרת סכין נחתוך דק את החציל ותפוחי האדמה ונניח בקערה
  2. נקצוץ כוסברה ופטרוזיליה ונכתוש את השום. נערבב את הבשר עם כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה ונניח את הבשר בצד
  3. על משטח העבודה נניח פרוסה של תפוח אדמה, נשטח מעליה בשר, נוסיף חציל ומעל עוד בשר. נחזור על הפעולה עד לסיום כל כמות הבשר
  4. בסיר נחמם 4 כפות שמן, נטגן את הבצל עד להזהבה ונוסיף תבלינים. נוסיף רסק, רוטב עגבניות ומים ונתקן את התיבול במידת הצורך. ננמיך את האש וניתן לרוטב להצטמצם מעט. נעביר מעט מהרוטב אל תוך קערה בצד
  5. נוסיף את המפרום שלנו אל תוך הסיר כך שהם יעמדו צמוד זה אל זה. נמזוג מעל את הרוטב שהשארנו בצד, נסגור, ננמיך את האש ונבשל לפחות שעה

גלריית תמונות

3.7 3 votes
דירוג מתכון
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

הקופונים שלי

קופון לפוד אפיל (food appeal)

20% הנחה על כל החנות

מידע נוסף

קופון להני – heny

15% הנחה על כל מוצרי האתר

מידע נוסף

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן