אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכון לנתח בריסקט עם ירקות שורש

אני יודעת שיש מלא מתכונים חגיגיים עכשיו, אבל את הנתח הזה אתם חייבים בשולחן שלכם! נתח בריסקט שיוצא כל כך רך במרינדה מדהימה עם מלא טעמים. מנה שכולם יעופו עליה! נתח הבריסקט זול יחסית לנתחים אחרים וקל ממש לעבוד איתו, ההכנה קלה ולא דורשת מאמץ, רק קצת סבלנות

שיתוף המתכון

מרכיבים

  • נתח בריסקט (מספר 3) במשקל 2 קילו
  • 2 סלסלות פטריות שמפיניון ״מרינה״
  • 7 גזרים צבעוניים
  • סלסלת בצלי שאלוט
  • ראש שום שלם
  • 3-4 ענפי טימין טרי
  • למרינדה נטחן ביחד / במכתש ועלי:
  • כפית זרעי כוסברה שלמים
  • כפית גרגירי חרדל שלמים
  • חצי כפית פפריקה מתוקה
  • כפית אבקת שום
  • כף סוכר חום כהה
  • כפית פלפל אנגלי שלם
  • כפית מלח
  • רבע כוס דבש
  • רבע כוס שמן זית

שלבי המתכון צולמו בוידאו לרשתות החברתיות

למעבר לוידאו

שלבי הכנה

1. נמרח את כל המרינדה על הבשר משני הצדדים ונכניס למנוחה במקרר לשעתיים עד לילה שלם. 2. בתבנית שמתאימה לתנור נסדר בצלצלי שאלוט קלופים, גזרים צבעוניים חתוכים, פטריות בלי הרגליים ושום. נניח את הנתח ונכניס לתנור לצלייה קצרה על 200 מעלות למשך 15 דקות. נוציא ונוסיף מעל ענפי טימין וגם כוס מים. 3. ניקח נייר אפייה ונרטיב אותו. נפרוס מעל התבנית ומעל נסגור בנייר כסף כפול. חשוב שהנתח יהיה סגור היטב כדי שהאדים לא יברחו והבשר לא יתייבש. ננמיך את התנור ל170 מעלות בטורבו למשך שעתיים. אחרי שעתיים נעביר לחום עליון תחתון לעוד 3-4 שעות. כשהנתח רך ניתן לו לנוח חצי שעה, ונפרוס.  

גלריית תמונות

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
2 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עליזה

המתכון נשמע מאוד מעניין ואני רוצה לנסות אבל יש לי שאלה: מה עם המרינדה היא משמשת גם כנוזל הבישול וכששמים את הנתח בתבנית – שמים עם חומרי המרינדה?

Bookmark (2)
Please login to bookmarkClose

No account yet? Register

הקופונים שלי

קופון לפוד אפיל (food appeal)

20% הנחה על כל החנות

מידע נוסף

קופון להני – heny

15% הנחה על כל מוצרי האתר

מידע נוסף

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן