אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

פולנטה

מתכון לפולנטה רכה כמו במסעדה

פולנטה… איזה מנה מפנקת ותמיד נראת כל כך מסובכת להכנה! כזו שיש רק במסעדות ושאי אפשר להכין אותה בבית. אבל וואלה, זה יותר פשוט מהרבה הרבה דברים אחרים. קבלו מתכון לפולנטה רכה שלא תצליחו להפסיק לאכול

שיתוף המתכון

מרכיבים

  • 2 כוסות חלב
  • 2 כוסות מים
  • 4\3 כוס קמח תירס דק
  • 30-40 גרם גבינת פרמז'ן
  • מלח, פלפל
לטופ:
  • 80 גרם חמאה
  • 2 סלסילות פטריות מסוג פורטבלו ושמפיניון

שלבי הכנה

  1. נחמם לחום בינוני מחבת ונכניס אליה 30 גרם חמאה. נוסיף את שני סוגי הפטריות שחתכנו ונטגן עד שהפטריות מתרככות. נכבה את האש ונניח בצד
  2. אל סיר בגודל בינוני נכניס חלב, מים וחמאה ונביא לרתיחה.
  3. אל הסיר בו רתחו הנוזלים נוסיף לאט לאט ותוך בחישה מתמדת את קמח התירס. נמשיך לערבב היטב ואחרי בערך 10-12 דקות התערובת תתחיל להתקשות מעט. תוך כדי הבחישה, הפולנטה תתחיל להתקשות מעט אך עדיין תישאר רכה. זה הזמן לכבות את האש, להוסיף מלח פלפל ופרמז'ן ונערבב היטב.
  4. במקביל, נחמם חמאה ונכניס את הפטריות שחתכנו
  5. נגיש את הפולנטה עם הפטריות מעל ומעט גבינת פרמז'ן מגורדת מעל

טיפים:

 
  • אפשר לשנות את תוספת הפטריות לכל תוספת אחרת שמתאימה לפולנטה: תרד חלוט, עגבניות שרי, אספרגוס, שעועית ירוקה, אפונת שלג שהקפצנו
  • מומלץ להגיש את הפולנטה מיד אחרת היא תתקשה

גלריית תמונות

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
2 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
ענבר

ניסיתי כמה מתכונים של פולנטה וזה המתכון הכי מוצלח בפער!!! וגם לא מסובך (:

Bookmark (1)
Please login to bookmarkClose

No account yet? Register

הקופונים שלי

קופון לפוד אפיל (food appeal)

20% הנחה על כל החנות

מידע נוסף

קופון להני – heny

15% הנחה על כל מוצרי האתר

מידע נוסף

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן