אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found
פולנטה

מתכון לפולנטה רכה כמו במסעדה

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

4 מנות

שיתוף המתכון

פולנטה… איזה מנה מפנקת ותמיד נראת כל כך מסובכת להכנה! כזו שיש רק במסעדות ושאי אפשר להכין אותה בבית. אבל וואלה, זה יותר פשוט מהרבה הרבה דברים אחרים. קבלו מתכון לפולנטה רכה שלא תצליחו להפסיק לאכול

מרכיבים:

  • 2 כוסות חלב
  • 2 כוסות מים
  • 4\3 כוס קמח תירס דק
  • 30-40 גרם גבינת פרמז’ן
  • מלח, פלפל

לטופ:

  • 80 גרם חמאה
  • 2 סלסילות פטריות מסוג פורטבלו ושמפיניון

אופן הכנה:

  1. נחמם לחום בינוני מחבת ונכניס אליה 30 גרם חמאה. נוסיף את שני סוגי הפטריות שחתכנו ונטגן עד שהפטריות מתרככות. נכבה את האש ונניח בצד
  2. אל סיר בגודל בינוני נכניס חלב, מים וחמאה ונביא לרתיחה.
  3. אל הסיר בו רתחו הנוזלים נוסיף לאט לאט ותוך בחישה מתמדת את קמח התירס. נמשיך לערבב היטב ואחרי בערך 10-12 דקות התערובת תתחיל להתקשות מעט. תוך כדי הבחישה, הפולנטה תתחיל להתקשות מעט אך עדיין תישאר רכה. זה הזמן לכבות את האש, להוסיף מלח פלפל ופרמז’ן ונערבב היטב.
  4. במקביל, נחמם חמאה ונכניס את הפטריות שחתכנו
  5. נגיש את הפולנטה עם הפטריות מעל ומעט גבינת פרמז’ן מגורדת מעל

טיפים:

 

  • אפשר לשנות את תוספת הפטריות לכל תוספת אחרת שמתאימה לפולנטה: תרד חלוט, עגבניות שרי, אספרגוס, שעועית ירוקה, אפונת שלג שהקפצנו
  • מומלץ להגיש את הפולנטה מיד אחרת היא תתקשה

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
קבל התראות
עדכן על
guest
2 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
ענבר

ניסיתי כמה מתכונים של פולנטה וזה המתכון הכי מוצלח בפער!!! וגם לא מסובך (:

המתכונים האחרונים בבלוג

חטיף תמרים ושוקולד

חטיף קל להכנה ממרכיבים בריאים וטבעוניים! נשנוש מושלם ליד הקפה

פשטידת תרד וגבינות

פשטידה קלילה לארוחת ערב מהירה, עם מעט קמח וגבינות רזות שמכינים בקערה אחת

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן