אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found
עוגת שזיפים בחושה

מתכון לעוגת שזיפים בחושה וקלה להכנה

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

תבנית קוטר 22

שיתוף המתכון

את העוגה הזאת מכינים בחמש דקות הכנה, בקערה אחת ובלי הרבה מאמץ. הטעם שלה מושלם! היא תלך מעולה גם עם אפרסקים.. עוגה בחושה קלה ומושלמת

מרכיבים:

לעוגה:

  • 300 גרם קמח
  • כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 150 גרם חמאה
  • שקית אבקת אפייה
  • גביע שמנת חמוצה
  • כפית תמצית וניל

לטופינג:

  • 4-5 שזיפים חתוכים
  • כף ברנדי
  • כפית סוכר
  • כפית קינמון
  • כף קמח

אופן הכנה:

  1. נחמם תנור ל180 מעלות בחום עליון תחתון
  2. את השזיפים נחתוך לחצאים \ לפרוסות. בקערה נערבב את כל מצרכי הטופינג מלבד הקמח ונכניס את השזיפים הפרוסים לקערה עם מצרכי הטופינג
  3. אל קערת המיקסר עם וו גיטרה נכניס את החומרים הרטובים: חמאה, שמנת חמוצה, תמצית וניל, ביצים וסוכר. נפעיל את המיקסר עד שנוצרת בלילה חלקה
  4. נוסיף את הקערה את הקמח ואבקת האפייה ונמשיך לערבל עד שנוצרת עיסה חלקה ללא גושים. העיסה צריכה להיות מעט דביקה
  5. נמרח חמאה על דפנות ותחתית תבנית הקפיץ ונכניס לתוכה את הבלילה. נפזר כף קמח למעלה כדי למנוע שקיעה של השזיפים. נסדר את השזיפים מעל העוגה.
  6. נכניס את העוגה לאפייה ל50-60 דקות בתנור או עד להזהבה. נבדוק בעזרת קיסם אם העוגה מוכנה. הקיסם צריך לצאת מעט לח
  • מומלץ לצנן את העוגה היטב לפני ההגשה
  • מומלץ להגיש עם אבקת סוכר
  • העוגה נשמרת היטב בכלי סגור עד 5 ימים

שיתוף המתכון

5 1 vote
דירוג מתכון
קבל התראות
עדכן על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

בורקס פילו פטריות משפחתי

אחד המילויים הכי טעימים בשילוב עם בצק פילו קריספי, מאפה משפחתי מושלם שמתאים בול לשולחן

מאפה פולנטה ופטריות

זה אחד המאפים היפים והטעימים שיצאו לי להכין! שילוב מושלם בין בצק, פולנטה רכה ופטריות

מפרום כרובית

אחד הסירים הטעימים להכנה! מתאים לשולחן שבת וכולם יאהבו את השילוב המהמם בין הכרובית הרכה,

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן