אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון לעלי מנגולד ממולאים

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

סיר בינוני

שיתוף המתכון

ממולאים זה תמיד פתרון טוב להכל…קבלו סיר סופ”ש מושלם: עלי מנגולד במילוי צמחוני עשיר שלא תצליחו להפסיק לנשנש. מבחינתי זאת הכי מנה של קיץ, לא כבדה מדי בבטן והכי בית חם שיש

מרכיבים:

  • 3 חבילות עלי מנגולד
  • 2 כוסות אורז עגול
  • חופן פטרוזיליה וכוסברה
  • 3 שיני שום
  • חצי כף בהרט
  • 1 עגבניה בשלה
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל
  • כף סילאן
  • כף רכז רימונים
  • חצי כף פפריקה מתוקה
  • חצי כף פפריקה חריפה
  • מיץ מ2 לימונים

אופן הכנה:

  1. נשטוף את האורז ונניח אותו בקערה עם מים למשך שעה לפחות
  2. בינתיים, נפריד את עלי המנגולד, נחתוך להם את הגבעול, נשטוף אותם היטב ונכניס לחליטה קצרה של שלוש דקות במים רותחים. את הגבעולים נניח בצד
  3. נוציא את המנגולד למסננת ונשטוף עם מים קרים כדי לעצור את הבישול
  4. בקערה נערבב את חומרי המלית: אורז, עגבניה בשלה שנחתוך, 3 שיני שום כתושות, שמן זית ותבלינים
  5. על משטח עבודה יבש נניח עלה מנגולד, נסיר את החלק הגבעולי שלו במידה ונשאר, נניח כף מלית באמצע ונתחיל לגלגל. קפלו את הצדדים של העלה כלפי האורז וגלגלו מעלה עד שנוצר עלה ממולא וצפוף
  6. בתחתית סיר רחב נניח מעט שמן זית ומעט נניח את הגבעולים שחתכנו מקודם כך שירפדו את הסיר. אם במהלך ההכנה נקרעים לכם עלים הניחו גם אותם
  7. מעל העלים נתחיל להניח את הממולאים בצפיפות בתוך הסיר.
  8. נכין את הרוטב: נערבב מים עם רכז רימונים, סילאן ותבלינים. נשפוך מעל הממולאים ונכסה מלמעלה עם צלחת כדי שהממולאים לא יצופו למעלה
  9. נבשל על אש נמוכה למשך שעה-שעה וחצי לפחות. במידה וחסר מים נוסיף במהלך הבישול
  10. לקראת סיום הבישול נסחט מעל הכל מיץ לימון שעושה את כל הטעם למנה!

שיתוף המתכון

דירוג ממוצע 0 / 5. כמות דירוגים 0

עדיין לא דירגו את הכתבה / מתכון, דרגו אותו :)

קבל התראות
עדכן על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

פנזרוטי

השמן כבר מוכן לחנוכה, אז אם בא לכם לקבל את האורחים עם מאפה מלוח לפתיחה

פנקייק מושלם

בכל שבת אצלנו יש נוהל שבת! בלילה מהירה ופנקייקים מושלמים ומפנקים. כל אחד בוחר את

תבשיל אוסובוקו חגיגי

התבשיל הכי חגיגי שיהיה על שולחן החג שלכם, נתח אוסובוקו מרשים שמתבשל ביין אדום ביחד

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן