אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

עוף ופתיתים

מתכון לסיר עוף ופתיתים

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

6 מנות

שיתוף המתכון

ארוחה קלה, טעימה וכמובן בסיר אחד בלי ללכלך כלים! הכי כיף שיש עוף עם פתיתים שכולם אוהבים

מרכיבים:

  • 8 שוקיים של עוף \ 4 כרעיים \ קילו פרגיות
  • 2 כוסות פתיתים
  • 1 בצל גדול
  • 3 גזרים
  • כף כורכום
  • כף פפריקה
  • חצי כף תבלין ראס אל חנות (אם אין אפשר לשלב בהרט במקום או לוותר)
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח, פלפל
  • קופסת רסק קטנה

אופן הכנה:

  1. בסיר רחב נחמם 2 כפות שמן. נכניס את השוקיים לטיגון קצר של 2-3 דקות מכל צד ונוציא לקערה בצד
  2. נקצוץ את הבצל והגזר. נכניס לאותו הסיר את הבצל ונטגן עד לשקיפות. נוסיף את התבלינים ואת הגזר. נטגן עוד 3 דקות בערך ועד שהגזר מתרכך קלות
  3. נוסיף את הרסק ואת השוקיים. נוסיף מים עד לגובה של 2 ס”מ מעל העוף. נכסה את הסיר ונביא לרתיחה
  4. לאחר שהמים רותחים נוסיף את הפתיתים, נכסה את הסיר ונבשל באש נמוכה לעוד 15 דקות ועד שכל המים התאדו. אם יש צורך הוסיפו מים ואם יש יותר מדי מים השאירו את המכסה פתוח כדי שהמים יתאדו החוצה
  • ניתן להוסיף ירקות נוספים כמו אפונה, גמבה ושעועית
  • ניתן להחליף לפרגיות או חזה עוף

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן