אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found
עוף ופתיתים

מתכון לסיר עוף ופתיתים

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

6 מנות

שיתוף המתכון

ארוחה קלה, טעימה וכמובן בסיר אחד בלי ללכלך כלים! הכי כיף שיש עוף עם פתיתים שכולם אוהבים

מרכיבים:

  • 8 שוקיים של עוף \ 4 כרעיים \ קילו פרגיות
  • 2 כוסות פתיתים
  • 1 בצל גדול
  • 3 גזרים
  • חצי כף כורכום
  • חצי כף פפריקה
  • רבע כף תבלין ראס אל חנות (אם אין אפשר לשלב בהרט במקום או לוותר)
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח, פלפל
  • קופסת רסק קטנה

אופן הכנה:

  1. בסיר רחב נחמם 2 כפות שמן. נכניס את השוקיים לטיגון קצר של 2-3 דקות מכל צד ונוציא לקערה בצד
  2. נקצוץ את הבצל והגזר. נכניס לאותו הסיר את הבצל ונטגן עד לשקיפות. נוסיף את התבלינים ואת הגזר. נטגן עוד 3 דקות בערך ועד שהגזר מתרכך קלות
  3. נוסיף את הרסק ואת השוקיים. נוסיף מים עד לגובה של 2 ס”מ מעל העוף. נכסה את הסיר ונביא לרתיחה
  4. לאחר שהמים רותחים נוסיף את הפתיתים, נכסה את הסיר ונבשל באש נמוכה לעוד 15-30 דקות ועד שכל המים התאדו. אם יש צורך הוסיפו מים ואם יש יותר מדי מים השאירו את המכסה פתוח כדי שהמים יתאדו החוצה
  • ניתן להוסיף ירקות נוספים כמו אפונה, גמבה ושעועית
  • ניתן להחליף לפרגיות או חזה עוף

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
3 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
גבי

מעולה!

רינה

חייב לשים גזר? הנכדים שלי לא עפים על דברים זרים בפתיתים שלהם 😉

המתכונים האחרונים בבלוג

טוסט מוקרם כמו בנאפיס

אין מנה יותר נוסטלגית מטוסט מוקרם כמו בנאפיס! מנה שזורקת אותי שנים אחורה, קלה להכנה

לחמניות בזיגוג דבש

שילוב של בייגלה ירושלמי ופרצעל בזיגוג דבש ובמיוחד לראש השנה! לחמניה טעימה ורכה מבפנים שהכי

כרישה ממולאת

סיר טעים, צמחוני וטבעוני, שמתאים לכולם! הכרישה מקבלת זיגוג עדין מרוטב הרימונים והסילאן והטעם שמתקבל

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן