אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found
עוף ופתיתים

מתכון לסיר עוף ופתיתים

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

6 מנות

שיתוף המתכון

ארוחה קלה, טעימה וכמובן בסיר אחד בלי ללכלך כלים! הכי כיף שיש עוף עם פתיתים שכולם אוהבים

מרכיבים:

  • 8 שוקיים של עוף \ 4 כרעיים \ קילו פרגיות
  • 2 כוסות פתיתים
  • 1 בצל גדול
  • 3 גזרים
  • חצי כף כורכום
  • חצי כף פפריקה
  • רבע כף תבלין ראס אל חנות (אם אין אפשר לשלב בהרט במקום או לוותר)
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח, פלפל
  • קופסת רסק קטנה

אופן הכנה:

  1. בסיר רחב נחמם 2 כפות שמן. נכניס את השוקיים לטיגון קצר של 2-3 דקות מכל צד ונוציא לקערה בצד
  2. נקצוץ את הבצל והגזר. נכניס לאותו הסיר את הבצל ונטגן עד לשקיפות. נוסיף את התבלינים ואת הגזר. נטגן עוד 3 דקות בערך ועד שהגזר מתרכך קלות
  3. נוסיף את הרסק ואת השוקיים. נוסיף מים עד לגובה של 2 ס”מ מעל העוף. נכסה את הסיר ונביא לרתיחה
  4. לאחר שהמים רותחים נוסיף את הפתיתים, נכסה את הסיר ונבשל באש נמוכה לעוד 15-30 דקות ועד שכל המים התאדו. אם יש צורך הוסיפו מים ואם יש יותר מדי מים השאירו את המכסה פתוח כדי שהמים יתאדו החוצה
  • ניתן להוסיף ירקות נוספים כמו אפונה, גמבה ושעועית
  • ניתן להחליף לפרגיות או חזה עוף

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
קבל התראות
עדכן על
guest
3 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
גבי

מעולה!

רינה

חייב לשים גזר? הנכדים שלי לא עפים על דברים זרים בפתיתים שלהם 😉

המתכונים האחרונים בבלוג

פטריות ממולאות בשר ברוטב

אחד הסירים החגיגיים והמפתיעים, שילוב של פטריות עם בשר ברוטב מתקתק של בצלים וערמונים שאתם

אוסובוקו ובצלים ממולאים

אחד הסירים היותר טעימים שפשוט לא תפסיקו לאכול ממנו! השילוב של הבשר הרך עם הבצלים

נתח בריסקט עם ירקות שורש

אני יודעת שיש מלא מתכונים חגיגיים עכשיו, אבל את הנתח הזה אתם חייבים בשולחן שלכם!

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן