אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found
שוקו פאי

מתכון לשוקופאי

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

10 יחידות

שיתוף המתכון

אם נולדתם בשנות ה90 כמעט באופן בדוק טעמתם שוקופאי בבורגראנץ’ והתאהבתם! למי שבמקרה פספס ולא מכיר, מדובר בבצק דקיק ממולא פודינג שוקולד, עטוף בפתי בר ופירורי לחם ומטוגן. זה אחד הדברים הכי טעימים שתכינו ואם כבר השמן דולק לכבוד חנוכה, אז למה שלא תפנקו את עצמכם בשוקופאי לוהט ומושלם?

מרכיבים:

לקרפ:

  • 2 ביצים
  • 2 וחצי כוסות חלב
  • 2 כוסות קמח

למילוי:

  • חבילת פודינג שוקולד (88 ג’)
  • 2 כוסות חלב רגיל \ חלב שקדים \ חלב שיבולת שועל

לציפוי

  • כוס פירורי לחם
  • חצי כוס פירורי פתי בר
  • 3 ביצים

אופן הכנה:

  1. בקערה נערבב את כל החומרים לקרפ וניתן לבלילה לנוח שעה במקרר
  2. בנתיים נכין גם את הפודינג, בקערה נערבב את הפודינג שוקולד עם החלב. נמשיך לערבב עד שהפודינג יקבל מרקם אחיד. נכסה בניילון נצמד ונכניס למקרר לחצי שעה או עד שיסמיך.
  3. אחרי שגם בלילת הקרפ וגם הפודינט נחו במקרר נכין את הקרפים, נשמן קלות עם חמאה את המחבת רק בקרפ הראשון ובעזרת מצקת נשים כף של בלילה במחבת ונזיז את המחבת מצד לצד כך שהבלילה תכסה את כל המחבת. נטגן דקה מכל צד ונוציא לצלחת
  4. נוציא את הפודינג ונעביר אותו לשקית זילוף (אפשר לעבוד גם עם כף). במרכז כל קרפ נניח מהמילוי, נסגור את הצדדים ונגלגל עד סגירה של הקרפ מכל הצדדים
  5. נכין קערה עם ביצים טרופות ומעט מים וקערה נוספת עם פירורי לחם ופירורי פתי בר
  6. נטבול כל קרפ מגולגל בביצים ואז בפירורי הלחם
  7. נחמם שמן במחבת או סיר ונכניס את השוקופאי לטיגון עד להזהבה
  • ניתן להשתמש בקרפ/בלינצס קנוי
  • אפשר למרוח שמן ולהכניס לתנור
  • אפשר להשתמש בכל מילוי אחר שאתם אוהבים
  • אפשר לוותר על פירורי הפתי בר אבל הם נותנים אקסטרה טעם מצוין

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

מאפה האלים בגרסה משודרגת

מנה קלילה קלה ומרשימה שמכינים באמת בחמש דקות, מינימום מצרכים וזה יוצא כל כך טעים!

לחם שום תלושותי

אני קוראת למתכון הזה: פחמימה מנחמת. לחם שום תלושותי שפשוט כיף לאכול, מלא בטעם והכי

חמוצים מהירים

זו צנצנת שאני ממליצה להכין בכל סופ”ש כך שהיא תישאר במקרר לכל השבוע. חמוצים מהירים

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן