אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכון לעוגת סולת אוורירית ועסיסית

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

תבנית בינונית, 24 חתיכות

שיתוף המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

תקשיבו, אין אחד שלא יתעלף עליה. מפוצצת בסירופ, מתוקה ואוורירית. עוגת סולת של פעם עם כל מה שנחוץ. מושלמת וגם פרווה!

מרכיבים:

  • כוס סולת
  • כוס קמח
  • חצי כוס קוקוס
  • כוס ורבע מיץ תפוזים טבעי
  • כוס שמן רגיל
  • שלוש כפות שקדים טחונים
  •  5-6 ביצים, תלוי בגודל
  • קצת פחות מכוס סוכר
  • שתי שקיות סוכר וניל
  • שתי שקיות אבקת אפייה

סירופ:

  • כוס מים
  •  כוס סוכר
  • מעט גרידת לימון
  • כפית תמצית וניל
  • אפשרות לתוספת: כף מי ורדים

אופן הכנה:

  1. תחילה נפריד את הביצים: חלבון וחלמון. את החלבונים נכניס לקערת המיקסר עם וו הקצפה ביחד עם הסוכר. נקציף במהירות גבוהה עד לקבלת קצף בהיר ותפוח, בערך 5 דקות הקצפה. מנמיכים את מהירות המיקסר ונוסיף את המצרכים, קודם היבשים: סולת, קמח, קוקוס, שקדים טחונים, סוכר וניל ואבקת אפייה. נחכה להטמעה ונוסיף את החומרים הרטובים: שמן, חלמונים, מיץ תפוזים ושמן. נערבב היטב עד שכל החומרים מאוחדים.
  2. נשמן תבנית בגודל בינוני, וניצוק את התערובת לתוכה. נכניס את התבנית לתנור שחומם מראש ל180 מעלות לא בטורבו ונאפה את העוגה במשך 35-40 דקות. אני ממליצה אחרי כמה דקות של אפייה להוסיף שקדים למעלה כדי לתת לעוגה את הקישוט הקלאסי שבדרך כלל נהוג. נעשה זאת רק אחרי שהתבנית הייתה בתנור כדי שהשקדים לא ייפלו פנימה וייעלמו בתוך העוגה.
  3. כשהעוגה בתנור, מכינים את הסירופ: בסיר קטן מניחים מים, סוכר, גרידת לימון ותמצית וניל. מרתיחים עד שהסוכר נמס ומורידים מהאש. מצננים.
  4. כשהעוגה חמה ויוצאת מהתנור אחרי שהכנסנו קיסם והוא יצא יבש, יוצקים את הסירופ שהתקרר מעט על העוגה. נותנים לעוגה כמה שעות לספוג את הטעמים. מצננים לחלוטין לפני ההגשה

 

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן