אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון לעוגת סולת אוורירית ועסיסית (בסבוסה)

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

תבנית בינונית, 24 חתיכות

שיתוף המתכון

תקשיבו, אין אחד שלא יתעלף עליה. מפוצצת בסירופ, מתוקה ואוורירית. עוגת סולת של פעם עם כל מה שנחוץ. מושלמת וגם פרווה!

מרכיבים:

  • כוס סולת
  • כוס קמח
  • חצי כוס קוקוס
  • כוס ורבע מיץ תפוזים, עדיף טבעי אבל אפשר להשתמש בפשוט יותר
  • כוס שמן רגיל
  • שלוש כפות שקדים טחונים
  •  5-6 ביצים, תלוי בגודל. אני משתמשת ב5 בגודל L
  • קצת פחות מכוס סוכר
  • שתי שקיות סוכר וניל
  • שקית וחצי אבקת אפייה

סירופ:

  • כוס מים
  •  כוס סוכר
  • מעט גרידת לימון
  • כפית תמצית וניל
  • כף מי ורדים (אפשר ללא אבל זה מוסיף מאוד)

אופן הכנה:

  1. נחמם תנור ל180 מעלות בחום עליון תחתון
  2. תחילה נפריד את הביצים: חלבון וחלמון. את החלבונים (לבן) נכניס לקערת המיקסר עם וו הקצפה ביחד עם הסוכר. נקציף במהירות גבוהה עד לקבלת קצף בהיר ותפוח, בערך 5 דקות הקצפה. ננמיך את מהירות המיקסר ונוסיף את המצרכים, קודם היבשים: סולת, קמח, קוקוס, שקדים טחונים, סוכר וניל ואבקת אפייה. נחכה להטמעה ונוסיף את החומרים הרטובים: חלמונים, מיץ תפוזים ושמן. נערבב היטב עד שכל החומרים מאוחדים.
  3. נשמן תבנית בגודל בינוני (בערך 20*30) וניצוק את הבלילה לתוכה. נכניס את התבנית לתנור ונאפה את העוגה במשך עשר דקות. נוציא אותה, נוסיף שקדים ופיסטוקים או רק אחד מהם למעלה כדי לתת לעוגה את הקישוט הקלאסי שבדרך כלל נהוג. נעשה זאת רק אחרי שהתבנית הייתה בתנור כמה דקות כדי שהשקדים לא ייפלו פנימה וייעלמו בתוך העוגה. נחזיר את העוגה לעוד חצי שעה בתנור או עד להזהבה ושהעוגה לחה מבפנים, נבדוק עם קיסם
  4. כשהעוגה בתנור, מכינים את הסירופ: בסיר קטן מניחים מים, סוכר, גרידת לימון ותמצית וניל. מרתיחים עד שהסוכר נמס ומורידים מהאש. מצננים.
  5. כשהעוגה חמה ויוצאת מהתנור אחרי שהכנסנו קיסם והוא יצא יבש, נחתוך אותה לריבועים ומעל ניצוק את הסירופ שהתקרר מעט על העוגה. נותנים לעוגה כמה שעות לספוג את הטעמים. מצננים לחלוטין לפני ההגשה

* העוגה מושלמת ביום למחרת

*אפשר לותר על מי הורדים אם אתם לא אוהבים

 

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
קבל התראות
עדכן על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

פטריות ממולאות בשר ברוטב

אחד הסירים החגיגיים והמפתיעים, שילוב של פטריות עם בשר ברוטב מתקתק של בצלים וערמונים שאתם

אוסובוקו ובצלים ממולאים

אחד הסירים היותר טעימים שפשוט לא תפסיקו לאכול ממנו! השילוב של הבשר הרך עם הבצלים

נתח בריסקט עם ירקות שורש

אני יודעת שיש מלא מתכונים חגיגיים עכשיו, אבל את הנתח הזה אתם חייבים בשולחן שלכם!

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן