אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

potatoes

מתכון לתפוחי אדמה ובטטה פריכים בציפוי פרמז’ן ושום

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

2 סועדים

שיתוף המתכון

אני ממש ממש ממש אוהבת תפוחי אדמה ובטטה בתנור. המתכון הזה נולד מהרצון לשדרג את תפוחי האדמה הרגילים בתנור ולהפוך אותם פריכים יותר, מתובלים יותר וטעימים ממש.

 

מרכיבים:

  • 4 תפוחי אדמה שטופים בקליפתם
  • שתי בטטות גדולות שטופות בקליפתם
  • כף שום כתוש
  • חצי צרור פטרוזיליה
  • 3\1 כוס פרמז’ן
  • 3\2 כוס שמן זית
  • חצי כף מלח ים אטלנטי
  • כפית פלפל שחור
  • כפית פפריקה מתוקה

אופן הכנה:

  1. תחילה נחתוך את תפוחי אדמה והבטטה לפלחים ונניח אותם בקערה עם מי קרח.  הטמפרטורה הקרה והמעבר החד כעבור חצי שעה לתנור הלוהט ייצרו את הקרום הפריך של התפוחי אדמה והבטטה
  2. כעבור חצי שעה, נוציא את תפוחי האדמה והבטטה ונייבש אותם על מגבת. חשוב לייבש אותם טוב
  3. במעבד המזון \ בבלנדר \ בלנדר ידני נשים את הפטרוזיליה יחד עם הפרמז’ן והתבלינים וניצור רוטב בצבע ירוק בהיר
  4. בקערה גדולה נערב את הרוטב עם תפוחי האדמה והבטטה. חשוב לדאוג שהרוטב יצפה כל אחד מהפלחים
  5. נעביר את הפלחים לתבנית עם נייר אפייה ונכניס לתנור שחומם מראש ל200 מעלות למשך 40 דקות בערך או עד שהפלחים יקבלו קראסט ויושחמו מעט
  6. לאחר שנוציא אותם מהתנור מומלץ לפזר מעט פטרוזיליה וגבינת פרמז’ן מגוררת. מומלץ להגיש לצד יוגורט מתובל

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן