אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found
adashim_salad1

מתכון לסלט עדשים שחורות, בטטה ועשבי תיבול

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

2 סועדים

שיתוף המתכון

אם בא לכם ארוחה טעימה וקלילה זו הארוחה בשבילכם: עדשים שחורות, בטטה ועשבי תיבול. התוצאה: סלט משביע ומלא בסיבים תזונתיים.

מרכיבים:

        לסלט

  • 1 כוס עדשים שחורות
  • בטטה אחת קלופה
  • חצי צרור פטרוזיליה
  • 5 עלי נענע
  • 10 עגבניות שרי
  • 1 גזר
  • בצל סגול
  • אגוזי מלך / אגוז פקאן
  • חופן חמוציות
  • חצי שקית עלי בייבי
  • 2 כפות שמן זית
  • מעט מלח

    לרוטב:

  • 3 כפות סילאן
  • 5 כפות טחינה גולמית
  • מיץ לימון מלימון אחד
  • מלח
  • פלפל

לקישוט נוסיף חופן אגוזי מלך או שקדים

אופן הכנה:

  1. את העדשים השחורות נשרה שעתיים בקערה עם מים. אחרי שעתיים נסנן ונשטוף את העדשים ונכניס לסיר עם מים רותחים למשך 10 דקות בלבד. העדשים צריכות לשמור על מרקם פריך מעט ולא להפוך רכות מאוד ולכן תהליך הבישול לאחר ההשרייה יהיה קצר יחסית
  2. את הבטטה הקלופה נחתוך לקוביות נניח על תבנית עם נייר אפייה, נערבב אותה עם מלח ו2 כפות שמן זית ונכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך חצי שעה. חשוב לשמור על הבטטה מעט קשה ולא רכה מדי. לכן, לא להשאיר אותה בתנור יותר מדי זמן.
  3. בקרש החיתוך נכין את כל הירקות, פטרוזיליה ונענע קצוצות ולבסוף נוסיף אגוזי מלך, פקאן וחמוציות.
  4. נכין את הרוטב: בקערה נערבב סילאן, טחינה, לימון מלח ופלפל.
  5. נקרר את המצרכים (העדשים והבטטה) ונערבב הכל יחד עם הרוטב.

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
קבל התראות
עדכן על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

פטריות ממולאות בשר ברוטב

אחד הסירים החגיגיים והמפתיעים, שילוב של פטריות עם בשר ברוטב מתקתק של בצלים וערמונים שאתם

אוסובוקו ובצלים ממולאים

אחד הסירים היותר טעימים שפשוט לא תפסיקו לאכול ממנו! השילוב של הבשר הרך עם הבצלים

נתח בריסקט עם ירקות שורש

אני יודעת שיש מלא מתכונים חגיגיים עכשיו, אבל את הנתח הזה אתם חייבים בשולחן שלכם!

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן